ONDARA VA ACOLLIR LA II TROBADA D’ALUMNAT FEMINISTA DE LA MARINA ALTA

Ondara, 27.12.22. Ondara va acollir el passat dimecres 21 de desembre la II Trobada d’Alumnat Feminista de la Marina Alta on van participar més de 180 joves de diferents IES de la comarca. En concret, van participar alumnes dels IES de Benissa, Gata, Teulada, Xàbia, Dénia, Pedreguer i Ondara, que en aquesta edició actuava d’amfitriona.

L’Edifici El Prado va servir d’eix central de la trobada i allí es va realitzar no només l’acollida, sinó també un taller dirigit a l’alumnat sobre eines i accions per a l’organització i el treball en grups i detecció de necessitats. El taller va estar dinamitzat per L’Argila, un projecte que treballa la facilitació i la formació amb mirada feminista interseccional. Tot seguit, a la terrassa de la plaça de bous, Sara Gee & Ramblin’ Matt van oferir un concert pedagògic a l’alumnat, fent un recorregut per diferents cançons del blues i com aquestes cançons, cantades per dones, van servir en la seua època en pro de la igualtat i el feminisme. Finalment, la Jornada va acabar amb un dinar de germanor amb tot l’alumnat participant, amb la col·laboració de La Coqueria Jordi al Nin de Jesús Pobre.

Cal remarcar que el projecte d’Alumnat Feminista és una iniciativa que es du a terme als centres educatius on hi participen alumnat i professorat per tal de dur accions al centre (i també a la vida dels pobles on aquests s’ubiquen) en defensa de la igualtat i en contra de qualsevol tipus de discriminació.

La Trobada va comptar amb la col·laboració de les Regidories d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara i el Departament d’Igualtat de la MASSMA (Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta).

L’alumnat ha valorat molt positivament aquest tipus de trobada i des de les Regidories d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara s’ha recalcat la importància de que hi haja joves implicats en aquests causes per a la transformació feminista dels centres educatius i de les seues localitats i que a més, senten el recolzament de les institucions.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.