EL PFQB D’ONDARA TANCA EL PRIMER TRIMESTRE DEL CURS DESITJANT BON NADAL I FELIÇ ANY NOU 2023

Ondara, 22.12.22. Hui, 22 de desembre de 2022, acaba el primer trimestre del PFQB en Ocupació Domèstica de l’Ajuntament d’Ondara. Aquest programa es va iniciar el 14 de setembre d’enguany, i s’han matriculat quinze alumnes d’entre 16 i 18 anys. Durant aquest trimestre, han realitzat diverses activitats pròpies i complementàries al programa. Les més significatives són les següents:

-Han aconseguit el Carnet de Manipulació d’Aliments, necessari per poder fer ús de les instal·lacions de cuina del taller del PFQB.

– Han fet una eixida a Monverd per iniciar l’hort domèstic.

– Han visitat i aconseguit el carnet de la biblioteca, activitat organitzada per la tècnica de la Biblioteca de l’Ajuntament d’Ondara.

– Han fet una eixida a la muntanya Segària, per conèixer les plantes aromàtiques que allí creixen i afavorir el respecte amb el nostre entorn natural.

– Han sigut voluntaris mediambientals amb la Fundació LIMNE, ajudant a la neteja de la vorera del riu Alberca al pas de l’Assut amb l’alumnat de l’IES Xebic.

– Han participat en el túnel del Terror organitzat pel tècnic de joventut de l’Ajuntament d’Ondara per als xiquets de primària del Sanchis Guarner d’Ondara, s’han disfressat i ajudat als infants en la travessia.

– S’han emocionat amb la Biblioteca humana, han escoltat i debatut després d’una xerrada amb companyes de l’Associació Alanna i resilients de la violència de gènere. Han pres contacte amb la realitat, escoltat el testimoni d’una companya de l’associació, que actualment ha sorgit de la violència domèstica, però sofreix violència vicària, sense poder-la demostrar davant d’un jutjat.

– En Nadal, han preparat el taller de dolços nadalencs amb els iaios i iaies de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara, també han fet màgia, amb l’arribada del missatger dels Reis Mags a l’alumnat d’educació infantil de Marjals d’Ondara. Han fet un arbre nadalenc dels desitjos i han preparat molts dolços per a les seues famílies.

Aleshores, amb les activitats nadalenques, des del PFQB d’Ondara, amb els seus desitjos per al proper any i els resultats acadèmics, han acomiadat aquest trimestre, amb molta il·lusió de seguir endavant. El PFQB d’Ondara ha donat les gràcies a tots els que els ajuden a que aquest programa siga una realitat i una oportunitat per als quinze joves que aquest curs hi formen part. Des d’aquesta màgia, alegria i il·lusió el PFQB vos desitja Bon Nadal i millor any nou 2023.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.