LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ D’ONDARA, L’IES XEBIC I EL CEIP SANCHIS GUARNER OFEREIXEN A L’ALUMNAT XERRADES SOBRE XARXES SOCIALS I ÚS DEL VALENCIÀ

Ondara, 16.12.22. Per tal de difondre l’ús del valencià en les xarxes socials, així com una utilització responsable d’aquestes xarxes entre l’alumnat que està començant a utilitzar-les, des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mar Chesa, s’han oferit 5 xerrades a l’alumnat de 1er ESO (160 alumnes) de l’IES Xebic i 6é de Primària (68 alumnes) del CEIP Sanchis Guarner en els centres educatius del municipi d’Ondara, els dies 13 i 14 de desembre, en horari lectiu.

Fran Tudela, tiktoker i influencer, més conegut en xarxes socials com a @CabraFotuda, s’ha desplaçat als centres ondarencs per tal de dinamitzar aquestes xerrades aconseguint un ambient cordial, motivador i participatiu, en el que l’alumnat ha gaudit molt amb la seva presència, preguntant moltes coses i fent-se fotografies amb ell. Gràcies a la seva experiència, l’èxit en xarxes i la sensibilitat per la utilització de l’ús del valencià en internet, Fran fa una crida a la població adolescent per a que utilitzen i donen suport a aquesta llengua autonòmica en les xarxes, animant-los a crear els seus propis continguts i trencant els prejudicis que pot tenir la utilització del valencià en xarxes. A més, per a l’alumnat de primària ha fet incidència en la importància de saber gestionar els comentaris positius i negatius en les xarxes, i com fer front als “haters”.

Aquesta proposta ha estat organitzada conjuntament amb el departament de valencià de l’IES Xebic (Projecte Interdisciplinar Xarxes Socials I Pla Normalització Lingüística Centre) i el CEIP Sanchis Guarner (Projecte Bon Ús De Les TIC I Pla Normalització Lingüística Centre).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.