SINMA ONDARA IMPULSA UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ CÍVICA CIUTADANA

El programa pretén informar i conscienciar a la població en general per tal millorar la convivència, oferir una millor imatge del poble i reduir despeses ocasionades per les males pràctiques en diferents àmbits

Ondara, 14.12.22. Sota el lema Si t’estimes Ondara, SINMA, l’empresa pública municipal conjuntament amb l’Ajuntament d’Ondara i la Policia Local han projectat una campanya integral d’informació i civisme que pretén focalitzar-se essencialment en la problemàtica de la netedat dins del conjunt del municipi. La campanya s’ha presentat hui dimecres i ha estat encapçalada per l’Alcalde ondarenc José Ramiro; el Regidor d’Urbanisme i Conseller Delegat de SINMA, Francesc Giner; el Regidor de Medi Ambient i Via Pública Pere Picornell; i el Regidor de Participació Ciutadana i Manteniment d’Edificis, Miguel Gomis. Pel que fa a SINMA, hi han comparegut el gerent de l’empresa, Juan Femenia; l’operària Sílvia Vives en representació de la plantilla de neteja urbana, i Toni Albert com a cap de la brigada municipal. En representació del cos de seguretat municipal hi han participat Toni Galiano, cap de la Policia Local d’Ondara, i l’oficial Desi Torres. Àrees i càrrecs, en definitiva, implicats en una línia de treball comuna que pretén abordar col·lectiva i transversalment aquesta problemàtica des del foment de les conductes cíviques i responsables de la població.

De fet, tal com ha explicat el gerent de SINMA Juan Femenia, el programa es fonamenta en quatre línies d’actuació. Per una part, una campanya d’informació per a la regulació d’animals i mascotes sota el lema Si t’estimes els animals que serà la primera intervenció que es desenvoluparà durant el primer trimestre de l’any i que abordarà qüestions com les obligacions i responsabilitats dels propietaris, les recomanacions i tota la informació necessària pel que fa als animals. D’altra part, el tema dels abocaments incontrolats i el civisme encapçalada pel lema Si t’estimes el poble, continuarà amb el mateix criteri, oferint tota la informació necessària per complir amb unes normes bàsiques de convivència. La conscienciació sobre un reciclatge eficient s’inclou en el tercer apartat Si t’estimes el planeta, on es donarà tota la informació necessària per poder reciclar correctament i que anirà lligat a una sèrie d’activitats i tallers per tal d’arribar a tota la població i que, entre totes i tots, ajudem a millorar la qualitat mediambiental del nostre planeta. Per últim, el manteniment i cura dels espais urbans i rurals s’engloba sota el títol Si t’estimes la terreta, el qual també anirà dirigit a tota la població per tal fer un ús correcte dels esmentats espais, a més de mantenir-los correctament.

«Una campanya ambiciosa», tal com ha resumit el Conseller Delegat de SINMA, Francesc Giner, «que necessita de l’ajuda i la col·laboració ciutadana per tal de dur-se a terme, sobretot en aspectes tan importants com són el respecte i l’ordre dins dels espais col·lectius». Des de totes les àrees implicades en la iniciativa es pretén articular així un projecte de pedagogia cívica que, junt a tots els mitjans que es posen a disposició de la ciutadania, permetrà optimitzar els serveis municipals, els quals són els màxims damnificats a causa de l’incivisme i la despesa innecessària que aquesta problemàtica genera dins l’entorn urbà i que al final repercuteix en el ciutadà, tal com han valorat els responsables de l’empresa pública municipal.

Si més no, atesa la primera fase de la campanya dedicada a la regulació d’animals i mascotes que ocuparà el tram final de 2022 i el primer quadrimestre de 2023, el pla de treball imminent inclou l’edició d’un díptic informatiu sobre la tinença i responsabilitat d’animals, a més de diferents intervencions mediàtiques i protocol·làries que seran presentades a principis del proper any.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.