COMENCEN LES OBRES DE RENOVACIÓ DE LA XARXA D’AIGUA POTABLE DE PAMIS, QUE FINALITZARAN ABANS DE FINALITZAR 2022

El projecte dotarà a les vivendes de la pedania d’una xarxa d’aigua potable en condicions

Ondara, 16.11.22. Aquesta setmana (segona quinzena de novembre) comencen les obres per a la renovació de la xarxa d’aigua potable de la pedania de Pamis, que tindran un termini d’execució de sis setmanes, i estaran acabades abans de finalitzar la present anualitat 2022. Des de l’Equip de Govern d’Ondara s’ha destacat que la renovació de la xarxa d’aigua potable de Pamis és un projecte que el govern local porta diversos anys tractant que siga una realitat, (després de la renovació del clavegueram de Pamis en 2017) i satisfent així una de les demandes veïnals dels residents en Pamis des de fa anys. L’objectiu de les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable és dotar al nucli urbà de Pamis d’una xarxa hídrica en condicions adequades.

Segons es va publicar enguany al BOP d’Alacant, la resolució d’ajudes del Plan + Agua de la Diputació Provincial d’Alacant concedeix una subvenció de 83.026,89 euros (el 80% del cost del projecte, pressupostat en 103.783,61 euros). El 20% restant, 20.756,72 euros, serà assumit per l’Ajuntament d’Ondara, segons ha recordat l’Alcalde, José Ramiro.

La renovació de la xarxa es justifica per l’antiguitat de l’existent, que té gran quantitat de fugues, i les característiques de la qual han quedat obsoletes, fent-se necessari adequar les infraestructures per a donar un millor servei als residents de la zona, al mateix temps que es milloren les condicions de salubritat i funcionalitat necessàries. La solució passa per una nova xarxa d’aigua potable per a tota la pedania, atès que es requereix una renovació de caràcter general. Per a això, s’ha plantejat l’execució d’una nova xarxa d’aigua potable pel traçat més simple, amb una secció superior dissenyada en polietilè. S’inclouen també les vàlvules per a un millor control de la xarxa. Aquestes obres no afectaran l’asfaltat (que va ser renovat en 2017 com a part de la renovació de la xarxa de clavegueram) i s’executaran íntegrament per les voreres de tot Pamis. El termini d’execució serà de 6 setmanes, i s’espera que estiguen acabades abans de cap d’any. Les obres es duran a terme sense tindre que tallar tots els carrers de Pamis, ja que primer es durà a terme un carrer (es circularà per l’altre) i viceversa.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.