L’ASSOCIACIÓ CONTRA EL CÀNCER D’ONDARA PRESENTA EL CALENDARI SOLIDARI DEL 2023

Ondara, 14.11.22. Sota el lema «El triomf del somriure», la Junta Local d’Ondara de l’Associació Espanyola Contra el Càncer va presentar dissabte 12 de novembre, en el marc de la VI Fira Marina Alta al Prado d’Ondara, la nova edició del calendari benèfic de l’associació. Un títol, «El triomf del somriure», ideat per Jovi Lozano-Seser, periodista i escriptor que s’ha encarregat dels textos que il·lustren les fotografies realitzades per Manolo Foto-Video. L’escriptor i col·laborador conduí a més l’acte de dissabte: una presentació musicada a càrrec de Marta Fornali, intèrpret ondarenca que amenitzà l’estrena del calendari i que, d’altra banda, hi participà l’any passat com a model.

Pel que fa al fonament tècnic de les fotografies, els seus responsables Juaqui Lull Bordes i Manolo Requena Rey de l’estudi de Pego Manolo Foto-Video, foren els encarregats de repassar els dotze retrats realitzats en un immaculat blanc i negre que, segons els professionals, “aporta una lluminositat especial i un to vivaç a les fotografies”. La temàtica de les sessions d’enguany s’ha centrat en l’afany de superació lligat a l’esport i al lèxic de la victòria. No debades, molts dels participants que s’han retratat junt als pacients oncològics són esportistes guardonats i reconeguts dins del conjunt de la comarca. A més, enguany el calendari compta amb retrats exclusius de dues personalitats afegides ben destacades: l’astronauta i ex-ministre de Ciència Pedro Duque i la prestigiosa oncòloga Anna Lluch, els quals han volgut participar d’alguna manera dins la iniciativa. En resum, tal com assenyalà Mª Carmen Bisquert, presidenta de l’AECC local, el calendari (el qual està a la venda per 5 euros des d’aquest cap de setmana d’estrena) ha sigut possible “gràcies a la valentia de tantes persones de la comarca compromeses i valentes” que han participat un any més en un projecte tan bonic per la normalització i visibilització del fet oncològic”.

Publicado en Actualitat, Associacions.