L’ESCRIPTOR JUAN RAMÓN BARAT PARTICIPA EN LA CAMPANYA “LLEGIM ALS POBLES” EN LA BIBLIOTECA MUNICIPAL D’ONDARA

Ondara, 10.11.22. Dins la campanya «Llegim als Pobles» (pla valencià per al foment del llibre i la lectura, organitzat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni per donar suport a l’esforç dels Ajuntaments per a fomentar la lectura), la Biblioteca Municipal d’Ondara va portar ahir dimecres 9 de novembre, en horari matutí, a l’escriptor Juan Ramón Barat per a participar a una trobada-col·loqui amb l’alumnat de 4t ESO (90 alumnes) i professors/es de l’IES Xebic d’Ondara.

L’escriptor Juan Ramón Barat cultiva diferents gèneres literaris, però en aquesta ocasió es va centrar en la novel·la juvenil i més concretament, en el seu llibre «Deja en paz a los muertos»; lectura de misteri recomanada per a aquests alumnes de IES Xèbic. L’ambient col·loquial i distés, acompanyat per tècniques audiovisuals, preguntes i comentaris per part dels alumnes, van aconseguir que gaudiren tots. La proximitat entre escriptor i lectors és una de les eines més atractives de fomentar la lectura, segons es destaca per la Biblioteca Municipal d’Ondara.

Poeta, dramaturg i filòleg espanyol, Juan Ramón Barat combina el seu treball com a professor de secundària amb la seua labor literària, en la que ha destacat tant per les seues novel·les dedicades a la narrativa per a adults com per les seues obres orientades a un públic juvenil. D’entre la seua obra caldria destacar títols com a «Piedra Primaria», «Como todos ustedes», «Una de indios», «Infierno de Neón» o «Deja en paz a los muertos».

Publicado en Actualitat, Cultura.