PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JOVI LOZANO-SESER “DESPRÉS DE MAIG, ABANS DE L’ESTIU” AQUEST DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE A L’AUDITORI

Entre les propostes culturals d’aquest mes, destaca la interessant cita literària de demà divendres 4 de novembre: la presentació del llibre “Després de maig, abans de l’estiu” de l’escriptor ondarenc Jovi Lozano-Seser (Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2022). La presentació tindrà lloc a les 20 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara, i en l’acte participaran, a més de l’autor, Jovi Lozano-Seser; el gerent del grup Bromera, Josep Gregori; l’artista Toni Ortolà (autor de la portada del llibre), i l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara. Després de la presentació se servirà un vi d’honor, cortesia de Destilerías Aguilar.

Després de maig, abans de l’estiu

Jovi Lozano-Seser

Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2022

La història d’una dona que aposta per refer la seua vida, perquè té el dret i la capacitat de fer-ho.

Amb l’horitzó de muntanyes mullades i enfosquides pel ruixat d’unes nuvolades grises, Àngels torna a Ondara després de més de mitja vida a la capital del Túria. És infermera i ha estat lluitant al peu del canó durant tota la pandèmia. Però ara es troba a les portes de la jubilació i ha decidit retornar al seu poble natal. El coronavirus, a més de situacions límit, li ha deixat la pitjor de les seqüeles: la pèrdua d’un ésser estimat.

Malauradament ha arribat a l’últim tram de la seua vida amb unes circumstàncies molt diferents a les que esperava. S’haurà d’enfrontar a un dol complicat i a l’arribada de la maduresa. Acompanyada del seu pilar fonamental, la seua amiga Tona, tancarà ferides i farà servir les arrels més oblidades per a construir de nou la seua vida.

Amb aquesta novel·la costumista, ambientada en la comarca de la Marina Alta, Jovi Lozano-Seser ens ofereix un relat sobre la pandèmia, des d’una perspectiva col·lateral i emotiva. Una lectura apegada a la realitat però a l’hora desenfadada que, amb un estil directe i quotidià, farà que el lector es puga sentir totalment identificat. Amb un palmarès de més de deu guardons, la seua darrera obra ha merescut el Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià.

L’obra és un homenatge a la singularitat dels nostres pobles i al paper protagonista de les dones en la tradició oral mediterrània. Més que una novel·la, es tracta d’una crònica espiritual de la pandèmia en clau de testimoni vital i de superació.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.