EL CLUB DE PILOTA D’ONDARA CELEBRA EL SEU 30 ANIVERSARI AMB RECONEIXEMENTS A FUNDADORS I AFICIONATS DESTACATS

  • Les distincions van ser lliurades a Joan Femenia, Enric Estarca,Mateu Fornés, Pep Poquet, i Ismael Company
  • Va ser un dels actes destacats del 150 aniversari del Trinquet Municipal

Ondara, 14.10.22. Aquesta setmana (del 3 al 16 d’octubre) s’intensifiquen els actes del 150 Aniversari del Trinquet Municipal d’Ondara (datat en 1.872), amb un programa organitzat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mar Chesa. Aquesta programació ha estat elaborada amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d’Ondara, que enguany compleix 30 anys. De fet, aquest club ha rebut enguany la primera Distinció 9 d’Octubre Vila d’Ondara en els actes institucionals del 9 d’octubre.

Ahir dijous, 13 d’octubre, es va commemorar al Trinquet Municipal la Celebració del 30 Aniversari del Club de Pilota d’Ondara, amb reconeixements a alguns membres del Club. Toni Albert, en nom del Club i dels organitzadors del 150 Aniversari del Trinquet, va destacar les virtuts dels distingits, persones que, a més de fundar el CPV Ondara, van donar vida a l’Escola de Pilota. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora d’Esports, Mar Chesa, juntament amb la presidenta del Club de Pilota, Raquel Sivera, van ser els encarregats de lliurar els reconeixements, i van lloar la gran tasca que fa el Club de Pilota Ondara pel foment de l’esport autòcton i la recuperació de les tradicions. Les distincions van ser lliurades a Joan Femenia, un mestre que va impulsar l’Escola de Pilota; a Enric Estarca, com a un dels fundadors del Club; a Mateu Fornés i Pep Poquet, els quals van recuperar l’Escola (en una època en què ja no tenien ni trinquet) i la van tornar a posar en marxa; i a Ismael Company, el ‘marxador de tota la vida’, que es desvivia per la pilota i que va agafar el testic del «Tio Emili Ferrando», com a trinqueter. Tots ells van rebre un reconeixement. També es va voler destacar la trajectòria del pilotari Félix de Dénia, veí d’Ondara, el qual ha anunciat que enguany es retira. Com a cloenda, es va jugar una partida de professionals d’escala i corda, que van guanyar Julio Palau i Monrabal II a Carlos d’Alfarp i Salva, 60-45, en una partida molt bona dels quatre.

Cal recordar que el programa del 150 Aniversari del Trinquet Municipal d’Ondara se celebra durant tota la setmana. L’Exposició Fotogràfica “150 anys de pilota valenciana a Ondara” es pot visitar al Claustre de l’Ajuntament del 3 al 14 d’octubre. Hui divendres 14 d’octubre al Prado, a les 20 hores, es presentarà el llibre «La Pilota a Ondara. Segles XIX al XXI», a càrrec dels autors Robert Miralles i Toni Albert, i amb la participació de Toni Ortolà, autor de la portada i José Ramiro, Alcalde d’Ondara. Més de 300 pàgines té aquesta publicació, farcida de fotografies, en les que recorda moltes vicissituds viscudes al voltant de la pilota a Ondara.

Demà dissabte, 15 d’octubre a les 16 hores al carrer Llibertat, tindrà lloc la presentació oficial de l’Escola Municipal de Pilota i a continuació, una espectacular partida de Llargues entre Ondara i Xàbia.

I per a culminar els actes de la setmana de la Pilota, aquest diumenge, 16 d’octubre a les 13 hores, es procedirà a la inauguració de la Plaça Paco Cabanes “Genovés”, en el nou pàrquing de Ronda Generalitat, que ha sigut obert per eixamplar una zona del casc antic. Ondara vol així fer un homenatge a “Genovés”; no debades va ser el poble on el mític pilotari jugava moltes partides, sobre tot, en la seua primera època, en els anys 70. Aquesta plaça s’ha creat ambientant-la en el món de la pilota, amb un gran mural, pintat per Larouch i dedicat al Genovès, i amb referències al trinquet municipal (en una de les seues parets es pot veure la inscripció «Se prohíbe blasfemar. Año 1872», que es trobava en el trinquet municipal abans de les obres de reforma). El diumenge a les 16:30 hores, al Trinquet Municipal, se celebrarà l’acte del 150 Aniversari del Trinquet Municipal d’Ondara, que comptarà amb una exhibició de la modalitat del Rebot (com es va realitzar en la inauguració de 1872), a càrrec dels professionals participants en la partida que es jugarà després: Puchol II, Nacho i feridor contra Giner, Tomàs II i Héctor (entrada gratuïta a la partida).

Publicado en Actualitat, Esports.