LA V CURSA SOLIDÀRIA D’ONDARA 2022 A BENEFICI DE L’AECC RECAPTA 9.080 EUROS PER LA INVESTIGACIÓ CONTRA EL CÀNCER

Més de 1.400 persones van participar en la cursa d’ahir, que va ser de les més multitudinàries que s’han celebrat a Ondara

Ondara, 03.10.22. La V Cursa Solidària d’Ondara a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer va tindre lloc ahir diumenge 2 d’octubre amb una altíssima participació de persones de totes les edats (més de 1.400 persones d’Ondara i de la comarca van assistir a aquesta cursa). Aquest esdeveniment solidari, que va estar organitzat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara i la Junta Local de l’AECC, amb la col·laboració del Club d’Atletisme d’Ondara, va aconseguir el seu objectiu: recaptar fons per a la lluita contra el càncer. De fet, enguany s’ha recaptat una xifra de rècord: un total de 9.080 euros, sent la major recaptació aconseguida fins a la data en aquest esdeveniment solidari.

Abans del començament de la marxa amb la «marea rosa», els 9.080 euros van ser lliurats simbòlicament en un gran xec a nom d’AECC, que va ser atorgat per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, a la presidenta de Junta Local d’AECC, Mª Carmen Bisquert, i membres de la Junta Local. Mª Carmen Bisquert va destacar que la recaptació es destinarà a la investigació contra el càncer; a més, va recalcar que la cursa va ser un èxit total i va agrair la seua aportació a tots els participants. Abans de l’eixida de la cursa, a l’escenari instal·lat al carrer Vicent Andrés Estellés, es va llegir el manifest amb motiu de la lluita contra el càncer de mama (que se simbolitza amb el color rosa; el color de les samarretes dels participants en la cursa, que es van convertir en una gran «marea rosa»). Gràcies a la investigació i a la conscienciació sobre el càncer de mama, la supervivència mitjana a 5 anys és del 85%, segons es va destacar en el manifest.

La cursa va tindre 4.200 metres de recorregut per a caminants i 7.000 metres per a corredors (amb eixida i arribada al carrer General Bosch, davant de la plaça de Bous) per un nou circuit per les partides Xebics, Mollons i Alfatares (els corredors van arribar fins a Torrecarrals). La cursa va ser realitzada per caminants de totes les edats; molts d’ells xiquets i xiquetes; alguns inclús en patinet o en carret de bebè. Els corredors i corredores van realitzar una ruta de 7 km. Totes les persones inscrites van rebre una camiseta commemorativa rosa de la cursa. Per a animar la cursa, es va oferir “zumba” a càrrec d’Esther Calatayud. Es van lliurar trofeus per als tres primers classificats de cada categoria. Les primeres corredores locals del C.A. Ondara van ser Juani Martínez Cantó, Mª José Català i Tere Miralles; i els primers corredors locals del C.A Ondara, Fernando Server Espin, Francesc Vicent Roselló Arbona i Simón Ern. Cal destacar la classificació en la categoria veterans B masculí dels corredors del C. Ondara Tri-Esport, Sergio Torres (2n de la seua categoria) i Toni Doménech (3er).

CLASSIFICACIONS: (www.somesport.com )

https://www.somesport.org/solidariaondara/2022/general_solidariaondara_22.php

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora d’Esports, Mar Chesa, han agraït l’esforç realitzat per la Junta Local de l’AECC i el Club d’Atletisme Ondara en l’organització de la caminada, així com van expressar el seu agraïment a totes les persones que han col·laborat, tant negocis i empreses, com a participants en la carrera, Policia Local i Protecció Civil. Més de 1.400 persones van participar en la cursa d’ahir. A més, 150 empreses locals i comarcals han contribuït econòmicament en la cursa solidària.

Publicado en Actualitat, Esports.