ONDARA APROVA EN EL PLE PER UNANIMITAT LA COMPRA DEL SEGON TRINQUETET

Ondara, 30.09.22. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir dijous 29 de setembre la sessió plenària ordinària de la corporació municipal del mes de setembre (el primer ple que se celebra des del passat mes de juliol). Entre els punts de l’ordre del dia, va destacar l’adquisició del segon trinquetet. Amb motiu de la celebració, enguany 2022, del 150 aniversari del Trinquet Municipal d’Ondara (datat en 1.872), l’Ajuntament d’Ondara ha iniciat les gestions per adquirir el conegut com «segon trinquet menor». Ara, aquestes gestions van culminar amb la votació en el ple de la iniciativa d’adquirir a la seua propietària una superfície de 90,75 m2 ubicats al fons de la seua parcel·la sita en C/ Sol nº 16 i que fita amb el Trinquet Municipal i amb la parcel·la municipal situada al C/ La Roda nº 17; per l’import de 17.800 euros. I que per part de la Junta de Govern Local (com a òrgan competent per a contractar per raó de quantia) es continue el procediment fins a la seua finalització. Es justifica l’interès d’adquirir enguany 2022 un tros d’immoble de C/ Sol nº 16 per tal d’annexar-lo i poder ampliar les actuals instal·lacions del Trinquet Municipal d’Ondara; justificant-se l’adquisició directa d’aquesta peça precisament en que fita pel fons amb el Trinquet municipal actual.

La votació va eixir endavant per unanimitat, amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans. L’Alcalde, José Ramiro va expressar la seua satisfacció per aquesta operació, que permetrà a l’Ajuntament d’Ondara continuar reforçant la seua aposta per l’esport autòcton mitjançant el creixement i millora de les instal·lacions destinades a la pràctica de la pilota. L’adquisició del segon trinquetet permetrà la possibilitat d’integrar aquesta parcel·la en la instal·lació del trinquet, possibilitant la creació d’una entrada accessible o facilitant inclús la creació d’una nova galeria. L’Ajuntament d’Ondara té interès en connectar aquesta dotació amb la parcel·la posterior, que és també de propietat municipal, per a tindre una major accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. El portaveu del PP, Àlex Hernández, va considerar que era una iniciativa positiva i va agrair a la propietària la seua predisposició a vendre el trinquetet a l’Ajuntament.

D’altra banda, al ple es van elevar la instrucció de control intern; uns reconeixements extrajudicials de crèdits, i l’encàrrec de gestió a l’empresa municipal SINMA del Servei de Taller d’Activitat Física i Aquagym dins del programa d’envelliment actiu i saludable per l’import de 10.062,36 euros (IVA inclòs). Aquests tres punts van ser votats a favor per unanimitat.

En l’apartat econòmic es va aprovar una modificació de crèdits amb càrrec al romanent de tresoreria, i una transferència de crèdits. Els dos punts van eixir endavant amb els vots a favor de l’Equip de Govern i PP, i en contra de Ciutadans. Respecte a la modificació de crèdits amb càrrec al romanent de tresoreria, es tracta d’incorporar 288.000 euros del romanent a altres partides en què és necessari, com per exemple 71.500 euros a la Fundació Mare de Déu de la Soledat per acabar de pagar l’obra que s’està fent a la Residència i per dotar el Centre de Dia; 29.000 euros per la dotació de l’espai de coworking a l’Espai Català; 39.700 euros d’aportació al Consorci de Residus; 20.000 euros per energia elèctrica en l’enllumenat públic; o 5.000 euros pel manteniment dels ascensors de la passarel·la al centre comercial, entre altres despeses. El PP va votar a favor, argumentant que estaven d’acord amb el 90% de les despeses, principalment les referides a la Fundació, però no així en el cas de l’Espai Català. No obstant això, van votar a favor, en estar tot en una mateixa operació.

D’altra banda, en el ple, l’Alcalde, José Ramiro, va voler aprofitar per fer un agraïment públic als treballadors/es de la neteja de via pública, recollida de residus, brigada i també de la Policia Local perquè són els que treballen «al 200%» per tal que Ondara estiga neta, malgrat la brutícia que generen algunes persones incíviques, en treure el fem a deshores i/o deixar-ho fora del contenidor (cas que ocorre sobretot en Pamis, per part de gent que no viu a Pamis); per no arreplegar els excrements de les seues mascotes; per tirar mobles o efectes al carrer … enfront de això, va fer valdre la gran tasca que duen a terme els treballadors i treballadores municipals per tractar de tindre un poble endreçat i net.

Publicado en Actualitat, Política.