ONDARA PARTICIPA EN LA I TROBADA DE CORRESPONSALS DE LES MARINES A L’ALBERG LA MARINA

Un centenar de joves conviuen a l’alberg de La Marina de Teulada Moraira durant el cap de setmana per intercanviar experiències i continuar amb el seu procés formatiu com a corresponsals juvenils

Ondara, 19.09.22. La Xarxa Jove de l’institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha celebrat, aquest cap de setmana, el seu primer encontre intercomarcal entre joves de la Marina Alta i la Marina Baixa. Un cap de setmana on joves d’Alfàs del Pi, Altea, Callosa d’en Sarrià, La Nucia, Finestrat, la Mancomunitat de la Marina Baixa, Teulada Moraira, Gata de Gorgos, Ondara, Pedreguer, Pego, La Vila Joiosa i La Safor han intercanviat experiències de forma lúdica i interactiva en un entorn natural privilegiat i han iniciat la seua formació.

La del corresponsal és una tasca de col·laboració voluntària entre els departaments municipals de joventut i aquells adolescents que intermedien com a portaveus del seus iguals i interlocutors amb l’administració local. Recullen propostes i iniciatives juvenils per gestionar-les amb suport municipal. Traslladen les iniciatives de l’administració local als seus centres escolars de referència, col·legis i instituts. En els centres docents, els corresponsals disposen d’espais on informar de les activitats juvenils que es promouen al municipi, però també són punts d’informació vinculada a beques, ajudes, concursos, festivals, i tot allò que els corresponsals entenen que puga resultar d’interés per a la joventut.

Les corresponsalies són fórmules de participació ciutadana activa que els darrers anys estan tenint un fort arrelament al territori valencià a iniciativa de l’IVAJ, que junt amb la constitució de taules consultives, associacions culturals i consells municipals de joventut, així com fòrums consultius, tracta de donar resposta a una de les principals demandes del jovent, i és que cal donar-los veu i protagonisme en la presa de decisions que directament els afecten.

Els tècnics i dinamitzadors juvenils de les dos Marines han organitzat les jornades al voltant d’aquestes temàtiques comptant amb la col·laboració d’entitats que ja formen part de l’entramat social d’intervenció amb el jovent. D’esta manera l’associació Pego VIU ha orientat el jovent en matèria de voluntariat, en este cas ambiental, amb un taller de reconeixement d’espècies autòctones i creació d’olis a partir d’elles. I les tècniques de la UPCCA de Teulada i Pego, Mònica Cortés i Raquel Mengual s’han unit a la formació en matèria de salut que ha comptat amb una activitat de prevenció de conductes addictives on s’ha inclòs una dinàmica amb ulleres simuladores per recrear els efectes dels psicotròpics. Igualment s’ha abordat la gestió emocional i els prejudicis al voltant de la identitat sexual amb la tècnica d’igualtat de Pedreguer, Carmen Ivars. I és així com deixem enrere un intens cap de setmana d’aprenentatge col·laboratiu i convivència on els corresponsals de la Safor, que han acudit com a convidats, han servit de referent a les noves incorporacions i s’han unit a les dinàmiques organitzades al voltant de gimcanes, un Cluedo nocturn, i cocteleria 0.0, entre moltes altres.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.