ONDARA ADQUIRIRÀ EL SEGON TRINQUETET PER A REFORÇAR LA SEUA APOSTA PER L’ESPORT AUTÒCTON

L’adquisició coincidirà amb el programa d’actes commemoratius del 150 aniversari del Trinquet Municipal, que està datat de 1.872

Ondara, 19.09.22. Amb motiu de la celebració, enguany 2022, del 150 aniversari del Trinquet Municipal d’Ondara (que està datat en 1.872), des de l’Ajuntament d’Ondara s’estan impulsant una serie d’obres, actuacions i millores d’aquesta instal·lació esportiva centenària, que compten ara amb un important fet, i és que l’Ajuntament d’Ondara ha iniciat les gestions per adquirir el conegut com «segon trinquet menor», segons han anunciat l’Alcalde, José Ramiro, i la Regidora de Patrimoni, Raquel López.

Aquest segon trinquetet confronta amb el trinquet gran; està contigu al primer trinquetet (el que s’utilitza per exemple per pilota grossa), i té un accés a través d’una parcel·la municipal pel carrer Roda, el que permetrà la possibilitat d’integrar aquesta parcel·la en la instal·lació del trinquet, permetent, per exemple, la creació d’una entrada accessible en la zona del resto, o facilitant inclús la creació d’una nova galeria. L’Ajuntament d’Ondara té interès en connectar aquesta dotació amb la parcel·la posterior, que és també de propietat municipal, per a tindre una major accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, segons ha confirmat l’Alcalde en la visita al segon trinquetet, l’adquisició del qual ja ha sigut acordada entre propietària i consistori.

Cal esmentar que el conjunt de trinquets existents a Ondara entre els carrers Sol, Roda i Sant Benet, està integrat pel Trinquet principal (el més gran, construït en 1.872) i dos trinquets menors. L’any 2007, l’Ajuntament d’Ondara ja va adquirir el trinquet principal junt amb un dels dos menors, que es va rehabilitar posteriorment (2018). Vista la bona conservació del segon trinquet menor, que forma part d’un pati en una parcel·la privada; que eixe segon trinquet menor permet l’accés per una parcel·la municipal del carrer Roda, i tenint la voluntat de recuperar per al patrimoni municipal tot el complex esportiu, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha considerat necessari adquirir eixe immoble, el qual s’ha valorat tècnicament en 17.800 euros, sent aquest el valor final del contracte privat de compra amb la propietària, que ha manifestat la seua conformitat a segregar i vendre 90,75 m2 ubicats al fons de la parcel·la i que confronten amb el Trinquet Municipal i amb la parcel·la municipal del carrer La Roda núm. 17, per import de 17.800 euros. José Ramiro ha expressat la seua satisfacció per aquesta operació, que permetrà a l’Ajuntament d’Ondara continuar reforçant la seua aposta per l’esport autòcton mitjançant el creixement i millora de les instal·lacions destinades a la pràctica de la pilota.

D’altra banda, l’Alcalde, José Ramiro; la Regidora d’Esports, Mar Chesa, i el coordinador del programa, Toni Albert, han donat a conèixer el complet programa d’actes commemoratius del 150 aniversari del Trinquet Municipal, que tindran lloc del 3 al 16 d’octubre de 2022. Aquesta programació ha estat elaborat amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d’Ondara, que enguany també està d’aniversari i compleix 30 anys; una efemèride que ha sigut destacada també per l’Ajuntament d’Ondara. José Ramiro i Mar Chesa han lloat la gran tasca que fa el Club de Pilota Ondara pel foment de l’esport autòcton i la recuperació de les tradicions.

PROGRAMACIÓ 150 ANIVERSARI TRINQUET MUNICIPAL D’ONDARA

Del 3 al 14 d’octubre, Claustre de l’Ajuntament

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “150 anys de pilota valenciana a Ondara”

____________________________________________________________

Del 10 al 12, Trinquet Municipal

JORNADES DE PORTES OBERTES. On podràs jugar a la pilota grossa, raspall i escala i corda. El Club de Pilota proveirà d’esparadrap, tesamoll i pilotes

____________________________________________________________

Dijous, 13

16h – Trinquet Municipal

Celebració del 30 Aniversari del Club de Pilota d’Ondara. Homenatge al pilotari Félix. Reconeixements a alguns membres del Club, després es farà un homenatge al pilotari professional Félix de Dénia, veí del nostre poble.

Seguidament, partida professional amb els millors pilotaris del moment, amb la participació de Félix

____________________________________________________________

Divendres, 14

20h – Prado

PRESENTACIÓ DE LLIBRE: “LA PILOTA A ONDARA. Segles XIX al XXI” A càrrec dels autors Robert Miralles i Toni Albert, i amb la participació de Toni Ortolà, autor de la portada i José Ramiro, Alcalde d’Ondara

____________________________________________________________

Dissabte, 15

16h – Carrer Llibertat

PRESENTACIÓ de l’Escola de Pilota i espectacular partida de Llargues

____________________________________________________________

Diumenge, 16

13h – Nou pàrquing de Ronda Generalitat

INAUGURACIÓ de la Plaça Paco Cabanes “Genovés”

16.30h – Trinquet Municipal

ACTE del 150 Aniversari del Trinquet Municipal d’Ondara

Exhibició de la modalitat del Rebot, com es va realitzar en la inauguració de 1872, a càrrec dels professionals participants en la partida que es jugarà després. Entrada gratuïta a la partida.

PUCHOL II, NACHO i un feridor, contra GINER, TOMÀS II i HECTOR.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Esports.