LLUM VERDA A LA SOLUCIÓ DELS ACCESSOS AL PARC COMERCIAL

El col·lapse de trànsit en la rotonda elevada del Centre Comercial se solucionarà amb un carril d’incorporació a la N-332 per a evitar la pujada a la rotonda dels vehicles amb destinació cap a l’AP7, Dénia o Alacant

Ondara, 14.09.22. Des de l’Ajuntament d’Ondara, l’Alcalde, José Ramiro, i el Regidor de Serveis, Pere Picornell, han anunciat que, després de les moltes gestions realitzades per part de l’Ajuntament d’Ondara, s’ha aconseguit el vistiplau de la Demarcació de Carreteres d’Alacant, depenent del Ministeri de Foment, per a un projecte que permetrà solucionar els problemes de col·lapse que es generen a la rotonda elevada del parc comercial. El projecte estarà finançat per la pròpia demarcació de carreteres, dins de la partida de manteniment, s’executarà a partir d’octubre i es preveu la seua finalització al primer trimestre de 2023, segons ha avançat José Ramiro.

Després de l’estudi de mobilitat realitzat pels tècnics d’Alacant, la conclusió recau en que la major part de vehicles que accedeixen a la rotonda, i que generen col·lapse, són els que vénen de la rotonda del Xopar en direcció a l’AP7, Dénia o Alacant.

Després d’eixe anàlisi de trànsit corresponent, s’ha considerat que la solució més eficient és que el trànsit rodat que no va en direcció al Centre Comercial, sinó que la travessa cap al sud de la Comarca, no puge a la rotonda elevada. Aquests vehicles s’incorporaran directament a la N332 i així evitaran la pujada a la rotonda, per a aconseguir més fluïdesa en totes les altres direccions. Per a això es crearà una nova rotonda en aquest ramal. Des d’allí (la nova rotonda) es podrà anar directament a la rotonda elevada en el cas de voler accedir al Centre Comercial i s’escometrà un carril d’incorporació perquè els vehicles accedisquen directament a la N-332, quan vagen a accedir a l’autopista, Dénia o Alacant, sense passar per la rotonda elevada. Es tracta de la solució més viable tècnicament per a resoldre el problema i sense cap cost per a l’Ajuntament d’Ondara.

L’Alcalde ha agraït als tècnics de la Demarcació de Carreteres d’Alacant per haver entès la necessària connexió amb la N332 abans de la rotonda elevada, i així poder descongestionar-la, i també a Pere Picornell, Regidor de Serveis, ja que “amb la seua tasca discreta i constant ha aconseguit traslladar als tècnics la necessitat de millorar, i així ha sigut escoltat, donant una solució al problema generat en la rotonda elevada d’accés al parc comercial.”

Publicado en Actualitat, Ajuntament.