L’ESPAI CATALÀ D’ONDARA JA ÉS UNA REALITAT

Les obres estan acabades, i s’està procedint a la neteja, dotació de l’edifici i traspàs dels serveis municipals

Al novembre estarà en funcionament

Ondara, 13.09.22. L’Ajuntament d’Ondara podrà complir prompte amb el seu objectiu de donar un gran impuls a la promoció econòmica local. Les obres per a transformar l’edifici de modes Català en un espai municipal, l’Espai Català, per a la promoció econòmica, l’empresa i l’ocupació local, ja han culminat. L’acta de recepció de l’obra ja s’ha fet, i l’Espai Català es posarà en marxa molt prompte.

Durant les pròximes setmanes de setembre i octubre es procedirà a la neteja en profunditat de l’immoble; la dotació d’equipament de l’edifici (mobiliari, equips tècnics i informàtics, etc) i es realitzarà el traspàs dels serveis municipals. En l’Espai Català se situaran tots els serveis municipals de promoció econòmica local, ADL, empresa, comerç, ocupació LABORA, coworking i viver d’empreses, “Ondara Activa”, empresa municipal SINMA, empresa d’aigües, i altres serveis municipals. Centralitzant així en una mateixa ubicació “Espai Català” tots els serveis relacionats amb la promoció econòmica i l’ocupació local. Amb aquest projecte, l’Ajuntament aconsegueix unificar els lloguers que paga mensualment per a l’ús de diferents dependències on se situen diversos serveis i oficines municipals, que es traslladaran al nou Espai Català. L’objectiu és que en el mes de novembre ja estiga en funcionament l’Espai Català.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha detallat que les obres han permès traure a la llum tot el potencial que té l’immoble. Una de les millores més destacables és la instal·lació de l’ascensor. Les obres han habilitat 750 m² d’ús municipal (planta baixa i pati posterior, entresòl, primera i segona planta), amb possibilitat d’habilitar més plantes segons necessitats, amb una inversió inicial de 257.208,33 euros (IVA inclòs), amb fons del propi Ajuntament en l’anualitat de 2021. Les obres mantenen l’essència comercial de l’immoble, adaptant-lo a les necessitats dels nous serveis, tenint una especial rellevància la sostenibilitat i l’accessibilitat d’aquest edifici, situat estratègicament en l’entrada oest al nucli urbà d’Ondara, amb zona d’aparcament pròxima, estant just al costat del nou Espai Jove.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.