TOT A PUNT PER AL 4t SONAFILM,FESTIVAL DE MÚSICA DE CINE DE LA MARINA ALTA, DEDICAT AL COMPOSITOR ITALIÀ ENNIO MORRICONE

Els actes a Ondara inclouen la projecció del documental “Ennio, el Maestro” el 17 d’agost, i el Concert a càrrec de la Universal Symphony Orchestra, el 20 d’agost a la Plaça de Bous d’Ondara

Ondara, 11.08.22. Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’ha recordat que ja està tot enllestit per la celebració, la pròxima setmana, de la 4a Edició del Sonafilm, el Festival de Música de Cine de la Marina Alta 2022, que està dedicat enguany a la figura i trajectòria del compositor de música de cine italià Ennio Morricone, i que se celebrarà la propera setmana, del dimecres 17 al diumenge 21 de d’agost, a Ondara, Dénia i El Verger, oferint una àmplia programació. Els distints esdeveniments que s’oferiran del 17 al 21 d’agost, emmarcats en el 4t Sonafilm, són els següents:

  • Dimecres17d’agostalaPlaçadeBous d’Ondara. A les 22:00 hores, el públic podrà gaudir del documental “Ennio, el Maestro”, del Director Giuseppe Tornatore, cineasta enamorat del compositor italià i gran amic íntim, qui ha volgut retre homenatge Morricone amb aquesta joia de documental en què participen directors i artistes de la talla de Tarantino, Bertolucci, Oliver Stone, Bruce Springsteen, Clint Eastwood, Hans Zimmer o John Williams entre altres. Aquest esdeveniment, dirigit al públic familiar, és d’entrada lliure.
  • Dijous 18 d’agost a les 20 hores a l’Auditori de la Casa de Cultura del Verger. Recital creat especialment per a l’ocasió i que s’estrenarà aquest dia, compost pel duo format pels Artistes Aljub; el clarinetista JM Santandreu (solista de la Universal Symphony Orchestra i Artista Yamaha), i el prestigiós pianista Christian Esteve. “IntimateMorricone”és un viatge a través de l’íntim i característic so del piano i clarinet per les melodies més profundes i distintives del compositor italià. Entrada lliure fins a completar l’aforament de la sala.
  • Divendres 19 d’agost a les 12 hores al Multiespai l’Androna situat en les instal·lacions de BaleàriaPort (Dénia). “Charla de Músicade Cine”, dirigida i presentada pel convidat i personalitat reconeguda dins de la música de cine, Conrado Xalabarder, reconegut especialista en música de cine de prestigi internacional, i autor de diversos llibres sobre la música en el setè art. Entrada lliure fins a completar l’aforament de la sala.
  • Divendres 19 d’agost a les 22:30 hores al Parc Torrecremada de Dénia. Concert del grup Moanin’ Project, amb el mateix format de banda “Culture Pop” amb els seus 10 components per a oferir un programa als més nostàlgics del millor pop/rock dels 70 i 80 amb l’espectacle “Forrest Gump Songs”, dedicat a les cançons més populars que apareixen en aquest film, on a part de la famosa Banda Sonora del compositor Alan Silvestri, es poden trobar temes icònics de grups i intèrprets com Elvis Presley, Rooftop Singers, Bob Dylan, The Beach Boys, The Doors, Simon and Garfunkel, The Birds, Harry Nilsson, The Supremes o Scott Mackenzi, entre altres. Entrada lliure.
  • Dissabte20d’agost a les 23 hores a la Plaça de Bous d’Ondara. Arriba el “plat fort” del Festival. El famós i esperat concertsimfònicque oferirà novament la UniversalSymphony Orchestra amb la participació del Cor de la Rectoria en algunes de les peces que interpretaran. Amb més de 100 artistes en l’escenari (entre músics i cantants) i sota la batuta del Director titular de l’Orquestra, José Martínez Colomina, oferiran un tribut simfònic a la Música de Cine composta per Ennio Morricone, on es podran escoltar algunes de les seues Bandes Sonores més famoses com “Érase una vez en el Oeste”, “Novecento”, “Los Intocables”, “El bueno el feo y el malo”, “Érase una vez en América”, “Cinema Paradiso”, “Chi Mai” o “La Califa” entre moltes altres bandes sonores. Venda d’entrades a través de la plataforma www.agendaondara.es (de 20 a 25 euros).
  • Diumenge 21 d’agost a les 20 hores a l’Auditori de la Casa de Cultura d’El Verger. Recital “Movie Horns” a càrrec de l’ensemble format per 15 trompes professionals a càrrec del Trompa solista de la Universal Symphony Orchestra i gerent de “Mira quina Trompa” Vicent Berbegal Coloma. Aquest innovador grup de cambra oferirà un repertori variat de Bandes Sonores compostes per al setè art. Un magnífic espectacle per a donar cloenda a la 4a Edició del Sonafilm.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.