PREN FORMA LA NOVA GRADA PER A VEURE LES ENTRADES DE BOUS DE SANT JAUME

Finalment, i segons les recomanacions de la Penya Taurina, no es posarà albero de rastell a rastell al carrer Pintor Segrelles per major seguretat

Ondara, 18.07.22. Les Festes Populars de Sant Jaume 2022 començaran aquest divendres 22 de juliol, i per a aquesta edició, hi haurà novetats en les entrades de bous. Una novetat molt cridanera és que s’han col·locat ja unes grades perquè el públic puga veure les entrades de bous, amb una zona superior de graderia i inferior de «ratera», que s’ha ubicat en la zona del pont del Prado, cap a Pintor Segrelles, de manera que el públic podrà presenciar des de aquesta corba pràcticament tot el recorregut des de l’accés a la plaça del Convent fins a la plaça de bous.

D’altra banda, les obres realitzades per a millorar la zona del riu i carrer Pintor Segrelles suposen una de les principals novetats pel que fa a les entrades de bous. Les noves barreres per a les entrades s’estan col·locant en aquest tram en diagonal per a més seguretat, fent més ampla la zona per on accedeixen corredors i bous fins a la porta d’arrossegament. Finalment, i segons les recomanacions de l’Associació Cultural Taurina «La Joia Levantina», no es posarà albero (arena) de rastell a rastell per anivellar-ho tot i evitar les voreres. Des de la Penya Taurina es considera que tanta arena faria que els participants que vénen corrent davant del bou durant tot el recorregut sobre un paviment dur, de colp i volta en xafar l’arena, la seua carrera quede frenada de sobte i puguen acurtar de prop la distància entre el corredor i el ramat. També s’ha valorat que és possible que es desplace l’arena fins a la corba i es quede una capa fina d’arena, el que, degut a la velocitat que porten els corredors i ramat, puguen relliscar, produint-se situació de perill. Per tot això, consideren que «és més perillós l’arena al carrer que les voreres», i que «fa no massa anys tot el recorregut tenia voreres, i encara queden igual en molts recintes taurins d’altres poblacions». Per aquest motiu, des de l’Ajuntament, atenent les recomanacions de la Penya Taurina, s’ha informat que no es posarà albero en aquest tram com estava previst en un principi, per major seguretat de les entrades de bous, tant per als corredors com per al ramat.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.