ONDARA VA CORONAR LES REGINES DE LA SOLEDAT 2022, EVA BADIA I LUZ ROXANA PEÑA, EN UN MULTITUDINARI ACTE CELEBRAT A LA PLAÇA DE BOUS

Ondara, 13.07.22. El divendres 8 de juliol va tindre lloc a la plaça de bous d’Ondara un dels actes més espectaculars i emblemàtics de les Festes de la Soledat, com és la Coronació de les Regines de les Festes de la Soledat 2022, Eva Badia Costa i la xiqueta Luz Roxana Peña Rosado, que, junt amb les seues respectives Corts d’Honor Major i Infantil, van ser aclamades en una plaça de bous plena de públic, i davant de la presència de les Autoritats d’Ondara i d’altres pobles de la Marina Alta. D’aquesta manera, les festes patronals d’Ondara van tornar a la normalitat després d’aquell 2020 en què es van veure suspeses per la pandèmia, i un 2021 on la situació sanitària derivada va motivar la seua celebració amb restriccions i canvi de les habituals dates de juliol a setembre.

La Regina Major, Eva Badia Costa, va rebre la corona junt a Irene Soldevila Giner i Laia Borrego Morera com a primera i segona dama al front d’una Cort Major integrada per Jaume Artigues Mediavilla, Arianna Ferrer Mederos, Carla Llinares Guitart, Dani Romero García, Paula Mengual Vives, Cristina Saiz Pons, Joan Pérez Lull, Toni Pinar Vives, Josep Pinar Vives, Naiara Gil Merino, Joan Gil Puig i Hugo Herrero Cebral.

Per la seua part, la Regina Infantil, Luz Roxana Peña, va encapçalar una Cort infantil composta per Sara Gil Bolufer, Xavi Piera Rodríguez, David Blanquer Sandemetrio, Joana Herández Ginestar, Guillem Alege Gavilà, Aleix Sendra Felipe, Mireia Escrivà Giner, Gabriel Soler Marí i Pau Àlvarez Zaragoza.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va col·locar les Bandes a les Regines 2022, i es va procedir als parlaments, per part de l’Alcalde i per Pedro Gil, en representació de la Comissió Soledat 2022.

José Ramiro va parlar de l’acte com una exaltació de la infància i la joventut ondarenca «tan ben representada en vosaltres; sou alegria, vitalitat, valentia, present i futur del nostre poble», «gent compromesa amb el seu poble i amb les seues tradicions, joves valentes i valents», «dignes representants i models a seguir de la joventut ondarenca i el poble està ben orgullós d’això». En aquest sentit, va rememorar que és la segona vegada que Eva és coronada Regina, perquè també va ser la Regina, en aquest cas Infantil, de les Festes de la Soledat en l’any 2009, «el que és una mostra més de la seua vinculació amb la Festa i de la devoció a la nostra Patrona». Va donar-los «infinites gràcies» als familiars de les Corts Major i Infantil per haver estat tot aquest any a la seua disposició, fent un treball espectacular. També va donar les gràcies al rector Ximo Silvestre i a la Parròquia, i va aprofitar per anunciar que el 2023 es commemora el centenari del patronatge de la Mare de Deu de la Soledat, «un esdeveniment de poble al qual faig una crida per a que totes i tots ens posem per a sumar esforços junt a la Comissió 2023 que ja està en marxa». L’Alcalde va aprofitar el seu discurs per oferir-se per a totes aquelles persones que ho necessiten, que compten amb ell i amb l’Ajuntament per a tot allò que els puguen ajudar.

Per la seua banda, Pedro Gil, un dels familiars de les Corts, va ser la persona triada per la Comissió 2022 per a representar-los, i al seu discurs va agrair a l’Ajuntament, a l’Alcalde i al Regidor de Festes, Miguel Gomis, la seua ajuda; així com al rector Ximo Silvestre, perquè la seua manera d’entendre la parròquia «ha fet un gran paper en tot allò que respecta als esdeveniments religiosos»; i també per estar ja treballant en els actes del centenari de 2023. Així mateix, en nom de la Comissió 2022, va donar les gràcies a les empreses i col·laboradors del poble que han fet possible la festa; i també a la Comissió Soledat de 2021 per haver organitzat l’any passat unes festes dignes en una situació excepcional. A més, també va tindre paraules d’agraïment per a l’Associació de la Mare de Déu; a les xiques del grup de càrrecs; a les germanes dels membres de la Cort Infantil, i va desitjar a tothom Bones Festes. Aquest acte de la Coronació va suposar el retrobament d’Ondara amb les seues Festes Patronals després de la pandèmia i el tret d’eixida a unes festes llargament esperades pel poble.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.