ONDARA VA CONCLOURE LES FESTES DE LA SOLEDAT 2022 AMB LA MULTITUDINÀRIA PROCESSÓ EN HONOR A LA PATRONA

Ondara, 13.07.22. Dilluns 11 de juliol van concloure les Festes Patronals d’Ondara en honor a la Mare de Déu de la Soledat 2022. Uns festejos que han comptat amb la participació de milers d’ondarencs, i la culminació dels quals va arribar el dilluns, dia de la patrona d’Ondara, amb la processó en honor la Mare de Déu de la Soledat. Aquestes han sigut les primeres Festes Patronals en Honor a la Soledat post pandèmia que se celebren amb normalitat, amb tots els actes tradicionals i sense restriccions; fet que ha comportat que els festejos hagen sigut multitudinaris, i molt esperats i gaudits per la ciutadania d’Ondara.

El diumenge 10 de juliol va tindre lloc la tradicional ofrena de flors a la Santíssima Mare de Déu de la Soledat al recinte del Prado. La devoció a la Mare de Déu va quedar de manifest un any més, en el que el poble d’Ondara es va bolcar amb aquest acte tan arrelat, i en el que centenars de persones de totes les edats van lliurar un ram de flors a la Mare de Déu de la Soledat, la imatge de la qual es va traslladar fins al Prado per a aquesta ofrena. La nit va comptar amb una gran participació de veïns en aquest acte tan emblemàtic i entranyable. Després de l’ofrena, va haver-hi sopar popular al recinte del Prado, i després va actuar el grup Diamonds.

El dilluns 11 de juliol, dia de la Soledat, al matí, va destacar la solemne missa en honor a la Mare de Déu de la Soledat en l’Església Parroquial de Santa Anna, que va estar cantada pel “Coro-Capella Santíssima Mare de Déu de la Soledat” i presidida pel Bisbe auxiliar de València, Mons. Javier Salinas Viñals. Al migdia, va haver-hi una traca i posterior vi d’honor. Ja a la nit, centenars de persones van acompanyar la Mare de Déu de la Soledat en el seu recorregut pel centre del poble, en la multitudinària processó que va estar magníficament acompanyada per la colla de dolçaines i tabals d’Ondara, la xaranga l’Atril i la Unió Musical d’Ondara. En arribar la imatge de la patrona a plaça del Convent, es van disparar focs artificials en el seu honor. Després de l’entrada de la imatge en el Convent, es va donar a conèixer el nom dels Festers de la Soledat 2023, i es va disparar un gran castell de focs artificials per posar el passador final a unes festes patronals molt anhelades.

Foto Gaspar

Els actes del dia de la Patrona van contar amb la participació de membres de la Corporació Municipal, entre ells, de l’Alcalde, José Ramiro. El Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, ha donat l’enhorabona a la Comissió Soledat 2022, integrada pels familiars de les Corts Major i Infantil pel seu esforç a l’hora d’organitzar els festejos. També ha agraït la labor de Policia Local i Protecció Civil en el bon desenvolupament de les festes, i a la brigada i empresa de neteja SINMA per la faena i coordinació feta. Els veïns d’Ondara esperen ara amb il·lusió l’arribada de les Festes Populars de Sant Jaume, que se celebraran del 22 al 30 de juliol.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.