«SOLEDAT 2019» GUANYA EL CONCURS DE CARROSSES, «BALCONS DEL CONFINAMENT» EL DE COMPARSES I «COMISIÓ CRIST 2022» EL DE CAVALCADURES DE LES FESTES DE LA SOLEDAT ONDARA 2022

Ondara 12.07.22. Dins del programa de les Festes de la Soledat 2022, (que van culminar ahir amb la processó en honor a la patrona), el dissabte 9 de juliol va destacar la Cavalcada, amb grans premis per als guanyadors. Van ser molts els veïns i veïnes de la població, sobretot famílies amb xiquets, xiquetes i joves, els que es van congregar als carrers del centre del nucli urbà per a presenciar els participants en la Cavalcada des de la seua eixida al Col·legi Sanchis Guarner fins a la seua arribada al Prado, on es va procedir a desvelar el nom dels premiats, i a lliurar els premis per part dels integrants de la Cort de la Soledat 2022. La Cavalcada va estar magníficament acompanyada per la batucada “Ondarattack”, “La Unió Musical Juvenil d’Ondara” (els integrants de la qual anaven disfressats), i la “Xaranga l’Atril”. L’obertura de les carrosses va anar a càrrec de papallones unflables acoplades a xanquers.

En les carrosses es va imposar «Soledat 2019″, amb una carrossa d’espectacle molt acolorida i amb disfresses tant dels xiquets/tes com dels acompanyants. Aquesta carrossa va retre homenatge a Paco «el dels quatre cantons». Van ser guardonats amb un premi de 400€. En segon lloc va quedar «Soledat 2020» amb dos carrosses de l’antic Egipte i l’època romana (va rebre un premi de 300€). En tercera posició va quedar «Tailandia», rebent un premi de 200€.

Quant a les comparses, la desfilada va comptar amb una alta participació. Els guanyadors d’aquesta edició van ser els integrants de la comparsa «Balcons Confinats», representant des dels balcons diferents situacions i dates viscudes durant la pandèmia. Aquesta comparsa va rebre un premi de 300€. En segona posició van quedar els membres de la comparsa «Cupcakes», amb un premi de 200€, integrada per xiquets i xiquetes amb els seus familiars. En tercer lloc va quedar la comparsa «Piló centro» (premi 125€), representant el nou piló del centre del poble. Les altres comparses participants van ser; «Tortugues», «El temps» i «¿Quién es quién?». En les cavalcadures va ser guanyadora «Comisió Crist 2022», amb temàtica hippie i sent guanyadora de 200€.

En la cavalcada també va participar la carrossa dels Festers la Comissió Soledat 2022, amb una carrossa tropical; així com la carrossa de la Regina Major amb les Dames i Damos, i la de la Regina Infantil amb els xiquets i xiquetes de la Cort Infantil 2022. Es va tractar d’una vesprada divertida que va fer les delícies tant dels participants en la cavalcada com del públic en general.

Els festejos patronals de la Soledat 2022 van comptar amb activitats per a tots els públics el dissabte, amb el parc infantil i jocs al Prado al matí i la gran cavalcada de carrosses, i amb l’actuació de l’orquestra Tokio després dels sopars populars.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.