LES PRIMERES FESTES PATRONALS POSTCOVID EN HONOR A LA SOLEDAT D’ONDARA TINDRAN LLOC DEL 7 A L’11 DE JULIOL 2022

Foto Manolo FotoVideo

El programa de Festes, organitzat per la Comissió Soledat 2022, s’ha adaptat a la realitat econòmica degut a la pandèmia, amb la impossibilitat d’organitzar certs actes per a la recaptació de diners

Ondara, 23.06.22. Ondara viurà del 7 al 12 de juliol 2022 les seues primeres Festes Patronals en Honor a la Soledat post pandèmia. Seran les primeres que se celebren amb normalitat, des de les de l’any 2019 (en 2020 no es van poder fer, i en 2021 es van celebrar al mes de setembre de forma atípica degut a la situació sanitària). Enguany 2022, Ondara sí que tindrà festes patronals de la Soledat amb els actes tradicionals i sense restriccions; adaptades, això sí, a la situació econòmica que s’ha viscut per la dificultat de recaptar els fons que habitualment s’arrepleguen al llarg de l’any per part de la Comissió.

Els membres de Comissió de la Soledat Ondara 2022 (que, en no haver-hi festers, ha estat integrada pels familiars de les Corts Major i Infantil) han sigut els impulsors i organitzadors d’aquests festejos, havent realitzat un gran esforç per a recaptar fons per a les festes durant tot l’any, malgrat les restriccions per la situació sanitària, que han impedit organitzar certs actes i per això la quantia disponible per a organitzar les festes ha sigut menor que anys arrere. El seu esforç ha sigut agraït per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; i pel Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, els quals han aprofitat per a demanar la màxima participació i convidar a tot el poble a gaudir de les festes i a participar en tots els actes programats. Des de la Comissió Soledat 2022 esperen que la gent s’anime a participar de tots els actes, ja que han fet molt d’esforç per a poder organitzar unes Festes el més paregudes possible a les d’abans de la pandèmia.

La Regina Infantil de la Soledat 2022 és Luz Roxana Peña Rosado. La Cort Infantil està integrada per Sara Gil Bolufer, Xavi Piera Rodríguez, David Blanquer Sandemetrio, Joana Herández Ginestar, Guillem Alege Gavilà, Aleix Sendra Felipe, Mireia Escrivà Giner, Gabriel Soler Marí i Pau Àlvarez Zaragoza. La Regina Major de la Soledat 2022 és Eva Badia Costa. La Cort Major està integrada per Jaume Artigues Mediavilla, Arianna Ferrer Mederos, Carla Llinares Guitart, Dani Romero García, Paula Mengual Vives, Cristina Saiz Pons, Joan Pérez Lull, Toni Pinar Vives, Josep Pinar Vives, Naiara Gil Merino, Irene Soldevila Giner (1a dama), Joan Gil Puig, Hugo Herrero Cebral i Laia Borrego Morera (2a dama).

L’acte de Coronació serà el divendres 8 de juliol a les 23 hores, amb la Coronació de les dues Regines, la Major i la Infantil, que estaran acompanyades de les Corts d’Honor Infantil i Major. Després s’oferirà una macro disco-mòbil a la plaça de bous. Enguany destaquen les revetles de dissabte (Tokio) i diumenge (Diamonds). Hi haurà sopars populars el dissabte i el diumenge. La cavalcada de carrosses, comparses i cavalcadures del dissabte comptarà amb grans premis.

Per al públic infantil, el dissabte 9 al matí s’oferirà el parc infantil en el Prado. Les Festes de la Soledat 2022 comptaran amb els seus tradicionals actes religiosos, com les misses i l’ofrena del diumenge 10 de juliol a la Mare de Déu de la Soledat. Ja el dilluns 11 de juliol, dia de la patrona, els actes religiosos marcaran l’activitat de les festes, al matí amb la Missa Solemne cantada pel Cor Capella Santíssima Mare de Déu de la Soledat, i després hi haurà una traca cridanera, i la Comissió oferirà un Vi d’Honor al Prado. A la vesprada, se celebrarà la tradicional processó en què ondarencs i ondarenques rendeixen homenatge a la seua patrona, la Mare de Déu de la Soledat, que estarà acompanyada per la banda de la Unió Musical d’Ondara, la Colla de Dolçaines i Tabals i la Xaranga L’Atril.

Els membres de la Comissió de Festes Soledat 2022 han volgut aprofitar per a fer una crida a tota la ciutadania d’Ondara, a fi que participe en els actes que han programat amb tanta il·lusió.

PROGRAMA FESTES SOLEDAT 2022

DIJOUS 7 DE JULIOL DEL 2022

22.00 hores

CONCENTRACIÓ de les regines, corts d’honor i autoritats a l’edifici de l’Ajuntament per procedir a l’encesa de llums i VOLTEIG DE CAMPANES per donar Inici a les festes.

22.30 hores

CONCERT de festes per la Unió Musical d’Ondara a la Plaça Major.

La regina major farà lliurament d’un corbatí a la bandera de l’Unió Musical d’Ondara.

Al descans, s’oferirà un refrigeri. Mistela cortesia de Bodegas Leopoldo.

DIVENDRES 8 DE JULIOL DEL 2022

12.00 hores

TOC DE L’ÀNGELUS I VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.

DISPAR de 21 Salves en honor a la Mare de Déu de la Soledat, Patrona de la nostra vila.

12.30 hores

VISITA de la Comissió Soledat 2022 al Cementeri parroquial. En arribar, PREGÀRIA en memòria de tots els difunts d’Ondara i ofrena d’una CORONA DE LLORER. Acompanyats per D’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals.

19.00 hores

ARREPLEGÀ de les regina major i infantil i les seues corts d’honor i les regines i dames d’honor de la Soledat 2020/2021. Acompanyats per la Unió Musical d’Ondara.

21.30 hores

RECEPCIÓ de les regines, corts d’honor, regines i dames d’honor 2020/2021, rector, associacions, autoritats locals i regines i autoritats d’altres pobles a l’edifici de l’Ajuntament.

En acabar, PASSACARRER fins la Plaça de bous acompanyats per la Unió Musical d’Ondara.

23.00 hores

ACTE DE CORONACIÓ de les regines major i infantil Soledat 2022 i EXALTACIÓ de les Corts d’honor major i infantil Soledat 2022 a la Plaça de bous d’Ondara.

Efectes pirotècnics a càrrec de RICASA S.A

01.00 hores

MACRODISCOMÒBIL a la Plaça de bous. Patrocinada per MAXIMSOUND.

DISSABTE 9 DE JULIOL DEL 2022

D’11.30 a 13.30 hores

PARC INFANTIL al voltant del Prado amb inflables, inflables aquàtics i bou mecànic.

12.00 hores

VOLTEIG DE CAMPANES I PASSACARRER per la Comissió Soledat 2022 des del Centre Social fins a l’edifici del Prado. Amenitzant per la xaranga L’Atril.

13.00 hores

CERVESSA I “TINTO DE VERANO” A GO GO al voltant del Prado amenitzat per la xaranga L’Atril.

19.00 hores

GRAN DESFILADA DE CARROSSES, COMPARSES I CAVALCADURES. Eixida des del C.P Sanchis Guarner amenitzat per la Xaranga l’Atril, D’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, la batucada OndarAttack i la Banda juvenil d’Ondara.

Amb animació infantil a càrrec d’Espectacles l’afició.

PREMIS

CARROSSES

1r: 400€ 2n: 300€ 3r: 200€

COMPARSES

1r: 300€ 2n: 200€ 1r: 125€

CAVALCADURES

1r: 200€ 2n:125€ 3r: 75€

22.00 hores

SOPAR POPULAR al voltant del Prado.

La Comissió disposarà de taules, cadires, cacaus i vi.

Col·labora Bodegas Aguilar.

00:00 hores

GRAN REVETLLA a càrrec de l’Orquestra Tokio al voltant del Prado.

DIUMENGE 10 DE JULIOL DEL 2022

09.00 hores

SANTA MISSA a l’església parroquial de Santa Anna.

10.30 hores

ARREPLEGÀ de les regines majors i infantil i les seues corts d’honor a càrrec de la Xaranga l’Atril fins al Temple parroquial.

12.00 hores

MISSA DE MALALTS I IMPEDITS EN HONOR A LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS al Temple parroquial. Cantada per el Cor Parroquial.

Amb l’assistència dels majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat i administració del Sagrament de la Unció de Malalts a qui ho sol·liciten.

En acabar PASSACARRER fins a la Residència acompanyant als majors on la Comissió farà entrega d’un obsequi.

19.00 hores

ARREPLEGÀ de les regines majors i infantil i les seues corts d’honor a càrrec de la Unió musical d’Ondara.

20.00 hores

CONCENTRACIÓ d’Associacions, Comissió de festes i poble en general a l’Església de Santa Anna i PASSACARRER fins al Convent.

20.30 hores

OFRENA DE FLORS a la nostra patrona al Moll del Prado. En eixir la Mare de Déu del convent es dispararan 21 salves.

En acabar, dispar pirotècnic a càrrec de la pirotècnia RICASA S.L. i SOLEMNE TRASLLAT de la Mare de Déu de la Soledat fins al Temple Parroquial. En arribar, cant de l’HIMNE.

22.30 hores

Sopars populars al voltant del Prado.

La Comissió disposarà de taules, cadires, cacaus, olives i vi.

Es prega no efectuar moviments de taules i cadires fins que la Nostra Patrona es trobe fora del recinte de l’ofrena.

00.30 hores

REVETLLA a càrrec del grup DIAMONDS al voltant del Prado.

DILLUNS 11 DE JULIOL DEL 2022

08.00 hores

VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.

09.00 hores

SANTA MISSA DE L’AURORA a l’església Parroquial de Santa Anna.

10.00 hores

DISPAR de 21 Salves en honor a la Mare de Déu de la Soledat, patrona de la nostra vila i VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES

10.30 hores

SANTA MISSA a l’església parroquial de Santa Anna.

10.30 hores

RECOLLIDA de les regines majors i infantil i les seues Corts d’Honor a càrrec de la Xaranga l’Atril fins a l’Església Parroquial de Santa Anna.

12.00 hores

MISSA SOLEMNE en Honor a la nostra patrona la Mare de Déu de la Soledat. Presidida pel Bisbe auxiliar de València Mons. En Javier Salinas Viñals.

Cantada per el Cor Capella Mare de Déu de la Soledat.

A continuació benedicció de la reforma i ampliació del Vetlatori Parroquial.

En acabar, DISPAR D’UNA TRACA CRIDANERA des del Temple parroquial fins a l’antic Convent.

13.30 hores

VI D’HONOR a l’Edifici del Prado.

19.30 hores

ARREPLEGÀ de les regines majors i infantil i les seues corts d’honor a càrrec de la Unió Musical d’Ondara.

20.30 hores

PROCESSÓ SOLEMNE en honor a la Patrona d’Ondara, la Santíssima Mare de Déu de la Soledat per l’itinerari de costum.

Acompanyats de la Unió Musical d’Ondara, la Xaranga l’Atril i D’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals.

En arribar la Santíssima Imatge de la Mare de Déu al Convent, dispar de focs artificials des del Moll del Prado.

En acabar, CANT DE L’HIMNE a la Nostra Patrona i dispar de 21 salves.

Agraïm la col·laboració de tots els veïns que desitgen engalanar els seus carrers i balconades, així com obsequiar amb pètals de flors el pas de la Mare de Déu pels seus carrers.

DIMARTS 12 DE JULIOL DEL 2022

20.00 hores

SANTA MISSA DE RÈQUIEM al Cementeri Parroquial en Sufragi de tots els difunts d’Ondara.

En acabar, RESPONSO als difunts de la nostra Vila.

NOTA: La Comissió es reserva el dret de modificar o suspendre la programació quan les circumstàncies així ho requerisquen. Queda expressament prohibit l’ús de pirotècnia i artefactes sorollosos fora dels llocs i horaris habilitats per aquest efecte. En cap cas, la Comissió de festes es farà responsable dels accidents o danys materials o personals, que puguen ocórrer durant els actes programats.

Gràcies per la seua col·laboració i bones festes!

Publicado en Actualitat, Ajuntament.