LA VENTILACIÓ DEL PAVELLÓ ÉS EL PROJECTE MÉS VOTAT EN ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS D’ONDARA 2022

No obstant, en ser objecte d’una subvenció provincial, finalment els projectes que es podran executar amb els 50.000 euros de la partida són 4: la instal·lació d’enllumenat públic per accedir al cementeri, el pàrquing per al Poliesportiu, els espills per al barri del Crist i la Sala Snoezelen

Ondara, 22.06.22. Enguany 2022, dins dels Pressuposts Municipals d’Ondara, es contempla una partida de 50.000 euros adscrita als projectes triats per part de la població d’Ondara, dins dels Pressupostos Participatius. De les 10 propostes presentades, 8 van ser aprovades per l’equip tècnic i van tindre el vistiplau del Consell de Participació. De l’1 al 15 de juny, totes aquelles persones empadronades a Ondara majors de 16 anys van poder votar i triar una o vàries de les 8 propostes presentades. Les votacions es van realitzar en el portal https://ondaraparticipa.org/ i també de manera presencial en l’Espai Jove. Ahir 21 de juny es va reunir el Consell de Participació d’Ondara per a dur a terme el recompte de vots físics que es van poder efectuar dins del termini de l’1 al 15 de juny, i sumar-los als vots que es van realitzar de manera telemàtica, fent un total de 174 vots, entre telemàtics i presencials. Segons ha anunciat el Regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, després del recompte de vots, les propostes més votades per ordre de vots, són:

1. Ventilació del pavelló (46.000 euros). Millor condicionament de la ventilació, sobre tot per l’estiu. 50 vots.

2. Instal·lació d’enllumenat públic per accedir al Cementeri (19.000 euros). Instal·lació de diversos punts de llum en el tram comprès des del creuer carrer Dénia – Camí Alfatares fins l’accés al parking del Cementeri Parroquial d’Ondara per millorar la seguretat viària de persones, compartit en la de vehicles. 31 vots.

3. Pàrquing per al poliesportiu (3.000 euros). Crear noves places d’aparcament. 23 vots.

4. Zona infantil en parc de Tossals (50.000 euros). Creació d’una gran zona de jocs infantils tematitzada (0-6 anys) en el parc de Tossals. 20 vots.

5. Coberta grades camp futbol municipal (31.000 euros). Cobrir la grada uns 10-15 metres, per evitar el sol durant els mesos de molta calor. Al igual protegir-se de la pluja en les temporades d’aigua. 18 vots.

6. Espills barri del Crist (10.280 euros). En els carrers Constitució, Pizarro i Oest, degut a escassa visibilitat, es necessari col·locar espills en els cantons per a evitar possibles colps entre vehicles. 14 vots.

7. Sala Snoezelen o Sala multisensorial (7.000 euros). Es tracta d’espais interactius dissenyats per a estimular els sentits, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat i persones majors amb deterioració cognitiva severa o demència, que tenen afectades les capacitats motores i neurològiques. 13 vots.

8. Tanques als carrers entrades de bous (26.760 euros). Portes amb barrots de ferro al carrers adjacents al carrer Major per seguretat de les persones en el recorregut de les entrades de bous. 5 vots.

Així, la proposta que més vots va obtindre, amb 50 vots, va ser la Ventilació del pavelló (per 46.000 euros). Però, durant la fase de votacions, l’Ajuntament d’Ondara va demanar una subvenció a la Diputació Provincial d’Alacant per a realitzar la ventilació del pavelló municipal, ja que malgrat ser un projecte presentat per la ciutadania, es tractava també d’un projecte que l’Equip de Govern tenia planejat per a resoldre aquest problema de l’edifici del pavelló municipal. Per aquesta raó, es va demanar la subvenció, que ja està en marxa. En finançar-se amb aquesta subvenció la totalitat de la ventilació del pavelló, el Consell de Participació va donar pas als següents projectes que entren en el pressupost participatiu (que té una partida de 50.000 euros) per ordre de votació (aquests 4 projectes queden triats per executar amb càrrec als Pressupostos Participatius, més la ventilació del pavelló, per mitjà de la subvenció) :

2. Instal·lació d’enllumenat públic per accedir al cementeri (19.000 euros)

3. Pàrquing per al poliesportiu (3.000 euros)

6. Espills barri del crist (10.280 euros)

7. Sala Snoezelen o Sala multisensorial (7.000 euros)

D’aquesta forma, els Pressuposts de Participació donen com a resultat l’execució de 4 projectes per al municipi, ascendint la suma total de la quantia dels projectes a 39.280 euros. La següent fase serà portar aquests projectes al Ple de la corporació municipal, el 30 de juny. Una vegada aprovat per la corporació es donarà pas a la fase d’execució.

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.