L’ESCOLA DE TEATRE MUNICIPAL D’ONDARA CULMINA EL CURS AMB TRES OBRES QUE VAN DELECTAR EL PÚBLIC DE L’AUDITORI MUNICIPAL

Ondara, 20.06.22. L’Escola Municipal de Teatre d’Ondara, dirigida per Rosa Catalán, va oferir aquest passat cap de setmana, dissabte 18 i diumenge 19 de juny, tres actuacions, a càrrec dels tres grups de teatre (Infantil, Joves i Adults) de l’Escola, per a culminar el curs de teatre de la present temporada. Aquestes actuacions teatrals estan emmarcades en la programació que organitza la Regidoria de Cultura d’Ondara per aquest mes.

En la presentació de les tres obres, Rosa Catalán va recalcar la importància de tindre una Escola de Teatre Municipal, destacant que porten ja cinc anys de l’Escola d’Ondara, i que s’ha aconseguit tindre tres grups (infantil, jove i adult), amb un total de 44 alumnes. La directora de l’Escola va donar gràcies a la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, i al departament de Cultura «per apostar per l’escola i donar tot el suport des dels seus ciments, i per tota la tasca que estan fent per la cultura». També va aprofitar per a donar les gràcies al públic assistent, perquè «sense ells no tindria sentit». A més a més, en el cas de l’actuació del grup d’adults, es va rendir homenatge a Paco Fornés (Paco «el dels 4 cantons») dedicant-li l’actuació, i unes boniques paraules de record.

Quant al programa de teatre, aquest cap de setmana el públic ha pogut gaudir de tres obres. El dissabte 18 de juny, pel matí, el Grup Jove de l’Escola de Teatre Municipal d’Ondara va oferir l’obra «Setze jutges», recentment premiada en la Mostra de Teatre de Dénia amb el guardó per l’ús del valencià. “Amb grans dosis d’ironia i humor, Setze Jutges mostra com una justícia injusta pot donar a un juí un aire de xou televisiu: amb presumptes implicats tan estranys i extraordinaris com una jutge robot, un fiscal racista i antidemocràtic, una extraterrestre i uns testimonis- possibles acusats-, que podem arribar a ser qualsevol de nosaltres. Un espectacle tan fictici que, ara i ací, sembla real i actual”.

El mateix dissabte 18 de juny, a la vesprada, el Grup d’adults de l’Escola de Teatre Municipal d’Ondara va presentar l’obra «Criatures». “Criatures proposa una visió àcida i insolent de la infància i, per extensió, de l’edat adulta. No és un tractat de pedagogia ni un reguitzell de records nostàlgics, sinó que en la seva condició de comediants. Volem riure’s de les situacions més difícils: mares que odien els seus fills o decideixen utilitzar-los per superar els seus traumes, nens perduts en un món que no entenen i desconcertats pels vicis i pecats de la societat en què viuen , etc. Escenes que mostren la terrible distància que separa, de vegades, els grans dels petits”.

I el diumenge 19 de juny, pel matí, el Grup infantil de l’Escola de Teatre Municipal d’Ondara va presentar l’obra «Los tres pelos sobre la cabeza del diablo». “Una pitonissa avisa a la reina que la seua successora serà la filla de la consellera real. La malvada monarca, perquè això no ocórrega, envia a Paula a l’infern a llevar-li al Diable els tres pèls d’or que té entre les banyes, i portar-los de volta, si vol salvar la seua vida. Pel camí, la xiqueta viurà moltes aventures i, al final, gràcies al seu caràcter bondadós i la seua solidaritat amb tots, es complirà el presagi de la vella endevina”.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.