ALUMNES I PROFESSORES DE TULSSA (EUA) PARTICIPEN EN UN INTERCANVI AMB L’IES XEBIC D’ONDARA

Durant dues setmanes han estat amb famílies d’acollida, han assistit a l’institut d’Ondara, i han conegut llocs emblemàtics tant d’Ondara, com de la Marina Alta i de València

Les Regidores de Cultura i de Patrimoni d’Ondara, Raquel Mengual i Raquel López, els van acompanyar en la seua visita al patrimoni municipal

Ondara, 14.06.22. Del 29 de maig a l’11 de juny, un grup d’alumnes i professores d’un institut de Tulsa (EUA) han participat en un intercanvi amb l’IES Xebic d’Ondara. Durant les últimes dues setmanes, han assistit a l’institut d’Ondara en un intercanvi; han fet turisme, i han conegut llocs emblemàtics tant d’Ondara, com de la Marina Alta i de València.

Segons informen des del propi IES Xebic, han vingut tres alumnes, Abraham, Santos i Hazel. Tots estudien en un institut de Tulsa. Un d’ells, Santos, cursarà l’any que ve estudis universitaris; Hazel i Abraham, encara es quedaran un any més en l’institut abans de passar a la Universitat. Acompanyant aquests alumnes, han vingut dues professores americanes, Amanda Duncan i Jennifer Hicks, i un professor espanyol que va treballar fa uns anys a l’institut d’Ondara, Juanvi Jordá.

Des de l’IES Xebic han detallat tot el que han fet durant la seua estada a Ondara: Van arribar el passat 29 de maig. Eixe dia van organitzar un dinar en què van estar tant ells, com les famílies d’acollida, com altres alumnes que viatjaran el pròxim setembre a Estats Units. Abraham, Santos i Hazel s’han allotjat en famílies d’acollida i l’experiència ha sigut enriquidora per a ambdós parts. El dilluns 30 de maig van ser rebuts en l’IES Xebic i d’ací, les Regidores de Cultura i de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual i Raquel López, els esperaven per a ensenyar-los els llocs més significatius d’Ondara. A la vesprada, els alumnes feien vida amb les seues respectives famílies d’acollida i els professors van descansar pel trastorn d’horari. El dimarts 31 van visitar a l’Oceanogràfic a València. El dimecres 1 de juny, van estar a Oliva veient un musical que era tot en anglès. El dijous 2, van realitzar una excursió a peu a «La Cova Tallada» i a la volta, van anar de compres per Dénia. A la vesprada, es va organitzar un berenar-sopar en la platja on van estar tots (família, alumnes i alguns professors) i cadascú va aportar alguna cosa per a sopar.

Va ser el divendres 3 de juny quan els alumnes americans van començar a assistir a distintes classes en l’institut d’Ondara. Les professores americanes també van assistir a algunes d’elles. Durant eixe primer cap de setmana, els alumnes van realitzar distintes activitats amb les seues respectives famílies d’acollida i els professors van tindre temps lliure.

La segona setmana, el dilluns van tindre classes (horari lectiu normal, igual que la setmana anterior). El dimarts van estar tot el matí en la platja realitzant distintes activitats. A la vesprada, tres professors del centre van portar a les dues professores americanes a navegar i a gaudir de la posta de sol. El dimecres se’n van anar a passar el dia a València pel seu compte: van anar de compres, van visitar distints llocs, van estar en el camp de futbol… El dijous van realitzar activitats a la piscina municipal d’Ondara amb alumnes de l’IES Xebic. El divendres van tornar a «La Cova Tallada», aquesta vegada amb caiac, i van visitar la Granadella i alguns llocs de Xàbia. El professorat va gaudir d’un sopar a Ondara. El dissabte va ser l’acomiadament a les 7:00 h del matí i partida cap a Madrid. Es queden 3 dies visitant la capital, i d’ací parteixen novament cap a Tulsa.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.