Comunicat PSPV-PSOE Ondara: «La Cultura és la nostra defensa»

* Comunicat PSPV-PSOE Ondara*

La Cultura és la nostra defensa
Comunicat dels Socialistes d’Ondara en suport a la tasca de la Regidoria de Cultura arran de la denúncia presentada pel Partit Popular davant de la Fiscalia Anticorrupció

Ara fa un any, en vespres d’un estiu sanitàriament complex a causa de la COVID-19, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara presentava una campanya destinada a dinamitzar els actius culturals de casa nostra malgrat les condicions i els protocols d’una pandèmia que havia ferit de mort el sector de la cultura i de l’oci durant més d’un any de restriccions. La Joia de la Cultura tingué la Plaça de Bous com a plataforma de les activitats i demostrà que es podia gaudir de la música, del teatre o de les presentacions literàries en un entorn segur i controlat. Fins a 32 actes realitzats entre juny i octubre de 2021 suposaren la dinamització del municipi, sobretot de l’hostaleria, després de la posada en marxa d’un protocol que ja s’havia aplicat durant 2020 en altres intervencions pioneres de la regidoria. Una programació amplíssima, valorada pel veïnat de la Marina Alta i reconeguda pels mitjans de comunicació que a, més d’estar ajustada econòmicament gràcies a l’ajut de les subvencions públiques de l’àrea, fou essencialment possible gràcies a l’esforç tècnic de coordinar i desenvolupar mes rere mes aquest ampli operatiu escènic.

Passat el temps, per als Socialistes d’Ondara és un orgull haver encapçalat aquesta política cultural tan compromesa tot i que el que no esperàvem era que la reacció paral·lela del principal partit de l’oposició fóra, lluny de valorar l’encert d’aquesta ambiciosa intervenció dins del conjunt de l’economia local, intentar deslegitimar-la per mitjà d’una de les vies més retorçudes i extremes de què disposen les agrupacions polítiques. El fet de dur fins a la Fiscalia Anticorrupció aquest gruix de contractes d’empreses al cap i a la fi locals és una decisió fins a cert punt controvertida, però el que sí que considerem inacceptable és la petició d’informació sobre la nostra regidora de Cultura i companya d’agrupació. Per al PSPV-PSOE d’Ondara, aquest modus operandi altisonant i solemne per part del PP el que pretén és subratllar que la forma és més important que un fons tan transparent com la nostra gestió dels últims set anys; és a dir, que el fet de cursar una denuncia basada en l’especulació i matisos tan subjectius com són la vida privada d’un representant polític són només maniobres de distracció per alimentar el recorregut partidista d’una campanya electoral a la qual ja fan tard.

Des del PSPV-PSOE d’Ondara no incidirem més en qüestions judicials que ja es dirimiran i arxivaran quan pertoque. El nostre objectiu amb aquest comunicat és, per una part, el de valorar la gran tasca de la Regidoria de Cultura i l’apassionada i admirable dedicació de la seua responsable, Raquel Mengual: l’artífex de la Joia de la Cultura, probablement un dels projectes culturals més reeixits durant la pandèmia dins del territori valencià. D’altra banda, l’altra motivació d’aquest comunicat és el de proclamar que els Socialistes d’Ondara continuarem defensant la Cultura tal com ho hem fet fins ara. Una Cultura de base, propera i focalitzada en els recursos culturals de proximitat. Els nostres grups, les nostres bandes, el talent de les nostres artistes i dels nostres creadors. Una Cultura que enllaça amb la promoció local i que ha situat el nostre municipi dins del mapa de les arts plàstiques i dels circuits de renom. Una Cultura ben gestionada i finançada, a anys llum del balafiament desastrós del malaurat Esclata-so: el festival amb què el Partit Popular volia menjar-se el món sense saber que el que acabaria berenant-se és la hisenda local. Més de 60.000 euros de destrossa de diners públics que testimonien la ineptitud del PP quan pretén no només fer Cultura, sinó fiscalitzar-la. Només pel funest record d’aquest greu bac dins la història de l’Ajuntament d’Ondara el PP hauria d’haver tingut el decòrum d’estalviar-se aquest episodi, més que d’Inspector Poirot, d’Inspector Gadget. Senyor Hernández, tant de bo en la seua següent ocurrència tinga en compte que dins la política local d’un poble de 7000 habitants no hi ha cabuda per a trames i intrigues fratricides com les que tenen lloc dins del seu partit a la seu de Gènova. Ací, a Ondara, som d’una altra pasta. Defensem una cultura de la contenció i l’equilibri que potser no s’adiu a la visió que vosté i el seu partit tenen de l’administració. La Cultura, sobretot la de poble, és per tant la nostra millor defensa davant d’un atac que considerem, més que desencertat, inversemblant. Si més no, aquesta desagradable circumstància el que ha aconseguit és engrescar-nos molt més del que ho estàvem a principis de legislatura. Tot passa, tal com deia Santa Teresa. El que quedarà serà la Cultura, més que cap altra cosa, i aleshores recordarem que vostés mai li van fer costat. És molt trist, senyors del PP, ser recordats com a enemics d’allò que ens fa grans.

* Comunicat PSPV-PSOE Ondara*

Publicado en Actualitat, Política.