EL CONCURS DE TIR I ARROSSEGAMENT D’ONDARA ACONSEGUEIX RECAPTAR 1.100 EUROS EN FAVOR D’ASPANION, L’ASSOCIACIÓ DE PARES DE XIQUETS AMB CÀNCER

Ondara, 31.05.22. L’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara va organitzat el passat dissabte 28 de maig el concurs federat de tir i arrossegament, modalitat barquet, que es va celebrar a l’aparcament de terra de l’entrada nord del casc urbà d’Ondara,en una àrea habilitada per l’Ajuntament amb la corresponent zona d’arrossegament delimitada i amb banderes. Aquest acte es va realitzar amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Miguel Gomis.

Tota la recaptació aconseguida en aquest concurs federat (per mitjà del servei de barra), se destinarà íntegrament a favor de l’Associació Aspanion, Associació de pares de xiquets amb càncer de la Comunitat Valenciana. Des de l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara s’ha informat que es van aconseguir recaptar 1.100 euros en aquest concurs, i han agraït la seua contribució a tots els que van ajudar a aconseguir aquesta xifra a benefici de les famílies de xiquets amb càncer. L’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara ha expressat el seu satisfacció per la bona acollida que va tenir aquest acte, tant entre el públic com entre els participants.

En total, van participar 38 animals federats en aquest concurs d’àmbit autonòmic, provinents de tots els punts de la Comunitat Valenciana (van participar de les 3 províncies). Va haver-hi 7 categories; de la primera (fins a 220 kg) a la cinquena (des de 521 Kg endavant) era per a un únic animal, i les categories 6 i 7, van ser per a arrossegament per parelles d’animals, a qui es carregava amb 1.5 kg per cada kg de pes.

El tir i arrossegament és un esport autòcton de la Comunitat Valenciana que consisteix en la carrera d’un cavall carregat amb un carro ple de sacs d’arena. En el cas del concurs d’Ondara, la modalitat va ser «barquet» en compte de carro. Aquell cavall que tarda menys temps en passar la pista, fent les parades en les banderes senyalitzades, és el guanyador i no es permet cap ajuda durant la carrera. A més, està terminantment prohibit maltractar els animals.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Associacions.