L’ALUMNAT DEL TALLER D’OCUPACIÓ «ET FORMEM: ONDARA APOSTEM PEL TEU FUTUR IV-V» S’ACOMIADA DESPRÉS DE 18 MESOS TREBALLANT PEL POBLE

Ondara, 01.06.22. La setmana passada va culminar el taller d’ocupació “Et Formem – Ondara apostem pel teu futur V”. La primera fase va tindre una duració de 6 mesos, i la segona, 12 mesos, pel que en total, aquest taller s’ha impartit durant 18 mesos, sent el més llarg efectuat fins a la data a Ondara. Han participat un total de 20 persones amb dificultats d’inserció laboral empadronades a Ondara, que durant aquest temps han estat contractades mitjançant un contracte de formació i aprenentatge. Aquestes 20 persones han rebut formació i han realitzat treballs com a auxiliars de vivers, jardins, conservació i millora de muntanyes. L’alumnat del taller s’ha acomiadat ara, després de 18 mesos treballant pel poble. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha volgut agrair la gran tasca realitzada pels alumnes, els quals han realitzat un treball magnífic que té un impacte real en el municipi.

El Taller d’ocupació “Et Formem – Ondara apostem pel teu futur V” ha constat de 2 fases; la primera de 6 mesos (de desembre 2020 a maig 2021), i la segona de 12 mesos (de maig de 2021 a maig de 2022). Aquest Taller d’Ocupació s’ha gestionat per l’ADL-Afic d’Ondara, amb una subvenció de 240.206,40 euros per a la primera fase, i 482.716,80 euros per a la segona (fent un total de 722.923,20 euros) concedida pel Labora – Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball). El Taller d’Ocupació “Et Formem: Ondara apostem pel teu futur IV i V” s’ha finançat pel LABORA GVA, el Fons Social Europeu, i l’Ajuntament d’Ondara, sent l’aportació municipal de 35.000 euros.

Per mitjà d’aquest taller, els seus 20 integrants (10 persones contractades en el grup de l’especialitat en “Manteniment de jardins i zones verds” i altres 10 en el grup de l’especialitat “Repoblacions forestals i tractaments silvícoles” han rebut formació bàsica i també tècnica, a més de realitzar els treballs en les especialitats forestal i de jardineria. Les persones contractades han realitzat diferents labors en el parc públic Segària i en el departament de parcs i jardins municipal (com per exemple, els treballs per a la creació del nou jardí El Caragol en el parc Tossals).

En l’apartat de jardineria, s’han realitzat treballs centrats en la construcció del Parc el Caragol en la zona de Tossals. En la zona s’ha dut a terme el manteniment d’altres jardins i zones verdes municipals; replantejament i moviment de terres per a la posterior plantació d’elements vegetals, instal·lació d’infraestructures del parc; instal·lació del reg per goteig; construcció de vials, plaça i zones de descans; col·locació de pont i de l’assetjat de pals de fusta; plantació d’arbratge, arbusts, plantes i plantes hidrofites; control fitosanitari, i decoració superficial amb pedres i roques, així com la instal·lació de mobiliari urbà (bancs, taules, papereres, cartells) al Parc el Caragol.

Quant a l’apartat forestal, l’alumnat ha realitzat treballs centrats en el Parc municipal de Segària i en la Serra de Segària; treballs silvícoles: poda, tala, clares i aclarides de les masses forestals arbòries i arbustives; obertura i manteniment de vies forestals i sendes; treballs de correcció hidrològic forestal; repoblació forestal, amb arbusts i arbres autòctons, sembra i plantació; control fitosanitari forestal en plantes, sòls i instal·lacions, i maneig de tractors forestals.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.