EL BARRI DEL CRIST D’ONDARA CELEBRARÀ LES SEUES FESTES DEL 9 AL 12 DE JUNY 2022

Tres anys després dels últims festejos del Crist, es reprenen aquestes festes amb normalitat i amb molta il·lusió després de la pandèmia

Els Festers del Crist organitzen els festejos, que comptaran amb actes religiosos, processons, actuacions musicals i “sopars populars”

Ondara, 31.05.22. El Barri del Crist d’Ondara celebrarà del 9 al 12 de juny 2022 les seues tradicionals festes; eixes que els veïns porten ja tres anys esperant. I és que, amb la pandèmia enmig, el barri del Crist no ha pogut celebrar les seues entranyables festes des de juny de 2019. Per això hi ha moltes ganes i molta alegria per tornar a viure aquests dies de retrobament amb la normalitat i la festivitat.

Les Festes del Crist 2022 estan organitzades pels Festers del Crist 2022, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara. El responsable del departament, Miguel Gomis, ha agraït als Festers del Santíssim Crist de l’Agonia que hagen fet possible la celebració de les Festes del Barri del Crist 2022; un esdeveniment que anuncia l’arribada de l’estiu i suposa l’inici del calendari festiu a Ondara (sent les Festes de la Soledat i les Festes Populars de Sant Jaume el proper mes de juliol).

Les festes del Barri del Crist 2022 comptaran amb els tradicionals actes religiosos, processons, així com actuacions musicals, activitats infantils, revetles i “sopars populars”. Els festejos arrancaran el dijous 9 de juny a la nit amb el concert de la Unió Musical d’Ondara al Parc de l’Era (Concert per la Banda Juvenil i Infantil i per la Colla). El divendres 10 de juny a la vesprada serà la missa a l’Ermita del Crist i benedicció del pa. Com a novetat, per la vesprada es farà «Tardeo» amb l’actuació en directe de Black Glitter Coverband. A la nit, es podrà gaudir de la revetla amb l’orquestra Capital 90 i música electrònica amb DJ Montaner. El dissabte 11 de juny pel matí els més menuts podran gaudir del parc infantil. A les 19:30 hores serà la tradicional Ofrena amenitzada per la Colla de Dolçaines i Tabals i posterior llançaments de focs artificials. A les 22 hores hi haurà sopars populars, i després dels sopars populars als carrers, tindrà lloc l’actuació de l’orquestra Seven Crashers. La missa i la processó del diumenge 12 de juny posaran el contrapunt religiós als actes més lúdics. El Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, ha agraït als Festers del Crist la seua implicació i el seu esforç durant tot l’any i ha recalcat el suport de l’Ajuntament a aquests festejos.

PROGRAMA FESTES DEL CRIST ONDARA 2022

DIJOUS, 9 DE JUNY

21.30 h. CONCERT de la UNIÓ MUSICAL D’ONDARA en el Parc de l’Era. Concert per la Banda Juvenil i Infantil i per la Colla. La Comissió repartirà coca i mistela.

DIVENDRES, 10 DE JUNY

12.30 h. VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES i LLANÇAMENT de tronadors, anunciant l’inici de les festes en honor del Santíssim Crist de l’Agonia.

18.00 h. MISSA en la capella amb la IMPOSICIÓ DE MEDALLES i la benedicció del pa. Posteriorment, repartiment del PA BENET acompanyat per DOLÇAINA I TABAL.

20.00 h. TARDEO amb l´actuació en directe del grup BLACK GLITTER COVERBAND en el Barri del Crist. El servei de begudes en barra serà en benefici de la Soledat 2022.

22.00 h. SOPAR POPULAR.

23.30 h. Revetlla a càrrec del grup CAPITAL 90. En finalitzar, hi haurà música electrònica a càrrec de DJ MONTANER. El servei de begudes en barra serà en benefici de la Soledat 2022.

DISSABTE, 11 DE JUNY

08.00 h. DESPERTADA amb tronadors pels carrers del Barri del Crist acompanyada per DOLÇAINA I TABAL.

11.00 h. PARC INFANTIL Inflables per Arte Mediterráneo en els carrers d’Óscar Esplá i Ramón y Cajal (als voltants del Bar Copete’s). Es repartiran obsequis per als més menuts per cortesia d’Ale-Hop.

17.30 h. RECOLLIDA de les Festeres i Festers del Crist, Regines Major i Infantil, Corts d’Honor, Autoritats, Associacions convidades i poble en general, acompanyats per la XARANGA L’ATRIL d’Ondara.

19.00 h. SANTA MISSA en la capella del Santíssim Crist.

19.30 h. OFRENA de flors al Santíssim Crist de l’Agonia en el Parc de l’Era. En acabar l´ofrena, llançament de focs artificials i posteriorment, trasllat del Santíssim Crist a l´Església de Santa Anna.

22.00 h. SOPAR POPULAR. La Comissió repartirà taules, cadires, salmorra, coques i vi pels carrers Sant Lluís, Plaça 9 d’Octubre, Constitució, Santa Anna, Pizarro, José Iturbi, Dr. Albalat i Sant Joan de Déu. Caldrà demanar tiquet a la Comissió de Festes amb antelació.

00.00 h. Revetlla a càrrec de l’orquestra SEVEN CRASHERS en el Carrer Constitució. El servei de begudes en barra serà en benefici de la Soledat 2022.

DIUMENGE, 12 DE JUNY

08.00 h. DESPERTADA amb tronadors pels carrers del Barri del Crist acompanyada per DOLÇAINA I TABAL.

10.30 h. RECOLLIDA de les Festeres i Festers del Crist i Autoritats, acompanyats per la XARANGA L’ATRIL d’Ondara.

12.00 h. SOLEMNE MISSA en l’Església Parroquial de Santa Anna en honor del Santíssim Crist de l’Agonia, cantada pel COR PARROQUIAL d´Ondara. A continuació, visita a la Residència d’ancians per oferir un dinar als nostres majors.

14.00 h. LLANÇAMENT d’una gran traca i Vi d’Honor en el Parc de l’Era.

19.30 h. RECOLLIDA de Festeres, Festers i Autoritats acompanyats per la UNIÓ MUSICAL D’ONDARA.

21.00 h. SOLEMNE PROCESSÓ en honor del Santíssim Crist de l’Agonia acompanyats per la UNIÓ MUSICAL D’ONDARA. En acabar, nomenament de la Comissió 2023 i anunciant la fi de les festes, llançament d’un espectacular CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS a càrrec de HNOS. CABALLER PIROTÉCNICOS.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.