MOLTA ASSISTÈNCIA A LA SEGONA SESSIÓ DEL CICLE CONTA HISTÒRIES PER ADULTS: “YAYERÍAS” DE FÉLIX ALBO

Ondara, 30.05.22. Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’ha proposat una nova iniciativa amb l’objectiu de potenciar l’animació a la lectura de les persones adultes. Es tracta del “Cicle de Contahistòries per adults”, que va començar a l’abril, i que té una sessió mensual durant els mesos d’abril, maig i juny. La segona sessió es va oferir el passat divendres 27 de maig i va anar a càrrec de Félix Albo, que va contar “Yayerías”, que va tindre molt bona acollida per part del públic. Va ser un espectacle de 80 minuts amb contes plens d’humor, intriga i tendresa.

“Yayerías”: Un secret de família, el silenciós soroll d’un cementeri en la nit, el record d’un besoncle, el tacte suau d’un amor ocult, un poble de 213 habitants… Un foraster, la veu ronca d’un enterrador, un grill, un mussol, l’udol planyívol d’un gos llunyà i una vetla en un xicotet poble d’interior. “Yayerías” és un espectacle absurd sobre l’emoció i la tendresa. El reflex de tot allò que tenim en comú fins i tot sense haver-ho viscut. Una mirada sobre els nostres propis estereotips socials i comportaments. Tots els elements que apareixen en les dues històries van component l’atmosfera única en la qual respiren tots els seus personatges.

La pròxima sessió de Contahistòries per adults serà «El Velatori del Tio Batiste», d’Almudena Francés, el dijous 30 de juny, a les 20 hores en la Casa de Cultura d’Ondara. Una sessió de contes construïts a partir del que m’han contat les dones de Penàguila. Un Macondo valencià en el que tot pot passar. La història de Batiste, un home que va morir tres voltes i no el van soterrar mai.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.