CULMINA LA SEGONA FASE DEL TALLER D’OCUPACIÓ “ET FORMEM: ONDARA APOSTEM PEL TEU FUTUR V” DESPRÉS DE 12 MESOS DE DURACIÓ

  • La primera fase va tindre una duració de 6 mesos, pel que en total, aquest taller s’ha impartit durant 18 mesos, sent el més llarg efectuat fins a la data a Ondara
  • S’ha contractat a 20 persones, que durant any i mig han rebut formació i han realitzat treballs com a auxiliars de vivers, jardins, conservació i millora de muntanyes, destacant la creació del nou parc El Caragol en la zona de Tossals

Ondara, 24.05.22. Hui 24 de maig s’ha celebrat a la Casa de Cultura d’Ondara l’acte de cloenda del taller d’ocupació “Et Formem – Ondara apostem pel teu futur V”, en el que els participants han rebut el seu corresponent diploma. En l’acte de cloenda han participat Rocío Briones, Directora General de Formació i Ocupació del Labora, i Samuel Sánchez Tècnic d’enllaç i de seguiment de Labora. Per part de l’Ajuntament, han participat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Personal, Raquel López, i el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, entre altres membres de la corporació municipal.

Cal esmentar que el Taller d’ocupació “Et Formem – Ondara apostem pel teu futur V” ha constat de 2 fases; la primera de 6 mesos (de desembre 2020 a maig 2021), i la segona de 12 mesos (de maig de 2021 a maig de 2022). Aquest Taller d’Ocupació s’ha gestionat per l’ADL-Afic d’Ondara, amb una subvenció de 240.206,40 euros per a la primera fase, i 482.716,80 euros per a la segona (fent un total de 722.923,20 euros) concedida pel Labora – Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball). El Taller d’Ocupació “Et Formem: Ondara apostem pel teu futur IV i V” s’ha finançat pel LABORA GVA, el Fons Social Europeu, i l’Ajuntament d’Ondara, sent l’aportació municipal de 35.000 euros. Han participat un total de 20 persones amb dificultats d’inserció laboral empadronades a Ondara, que durant aquest temps han estat contractades mitjançant un contracte de formació i aprenentatge.

En l’acte de cloenda s’han lliurat els certificats de professionalitat als alumnes. L’Alcalde, José Ramiro, ha manifestat que «Labora ha apostat per Ondara per a dur a terme aquests cursos formatius, i Ondara aposta per la seva gent, la qual ha realitzat un treball magnífic que té un impacte real en el municipi». Per la seua banda, Rocío Briones ha aprofitat per remarcar la importància de les institucions Labora, que aposten “per l’ocupabilitat formativa, la qual és la base per a un creixement dinàmic, donat suport aquelles persones que més ho necessiten”.

Per mitjà d’aquest taller, els seus 20 integrants (10 persones contractades en el grup de l’especialitat en “Manteniment de jardins i zones verds” i altres 10 en el grup de l’especialitat “Repoblacions forestals i tractaments silvícoles” (ambdós amb certificat de professionalitat 2) han rebut formació bàsica i també tècnica, a més de realitzar els treballs en les especialitats forestal i de jardineria. L’equip directiu i formatiu ha estat integrat per quatre persones: directora, 1 docent de l’especialitat de jardineria, 1 docent de l’especialitat de forestal i 1 docent de suport. Aquesta segona fase del taller ha correspost al nivell II (la primera fase de 2021 va ser el nivell de professionalitat I). Les persones contractades han realitzat diferents labors en el parc públic Segària i en el departament de parcs i jardins municipal (com per exemple, els treballs per a la creació del nou jardí El Caragol en el parc Tossals).

En l’apartat de jardineria, s’han realitzat treballs centrats en la construcció del Parc el Caragol en la zona de Tossals (parc que ha sigut objecte d’una visita institucional després de l’entrega dels diplomes). En la zona s’ha dut a terme el manteniment d’altres jardins i zones verdes municipals; replantejament i moviment de terres per a la posterior plantació d’elements vegetals, instal·lació d’infraestructures del parc; instal·lació del reg per goteig; construcció de vials, plaça i zones de descans; col·locació de pont i de l’assetjat de pals de fusta; plantació d’arbratge, arbusts, plantes i plantes hidrofites; control fitosanitari, i decoració superficial amb pedres i roques, així com la instal·lació de mobiliari urbà (bancs, taules, papereres, cartells) al Parc el Caragol, que estarà pròximament obert per al gaudi de la ciutadania.

Quant a l’apartat forestal, l’alumnat ha realitzat treballs centrats en el Parc municipal de Segària i en la Serra de Segària; treballs silvícoles: poda, tala, clares i aclarides de les masses forestals arbòries i arbustives; obertura i manteniment de vies forestals i sendes; treballs de correcció hidrològic forestal; repoblació forestal, amb arbusts i arbres autòctons, sembra i plantació; control fitosanitari forestal en plantes, sòls i instal·lacions, i maneig de tractors forestals.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.