DE L’1 AL 15 DE JUNY, LA CIUTADANIA D’ONDARA PODRÀ VOTAR ELS PROJECTES PER A SER EXECUTATS AMB CÀRREC ALS PRESSUPOSTS PARTICIPATIUS 2022

Les 8 propostes aprovades es poden votar en el portal https://ondaraparticipa.org/ fins al 15 de juny, i també de manera presencial en l’Espai Jove

Ondara, 23.05.22. Enguany 2022, dins dels Pressuposts Municipals d’Ondara, es contempla una partida de 50.000 euros adscrita als projectes triats per part de la població d’Ondara (Pressupostos Participatius). En total es van presentar 10 propostes per part de la ciutadania en els terminis prevists (del 13 al 30 d’abril). De les 10 propostes presentades, 8 van ser aprovades per l’equip tècnic i van tindre el vistiplau del Consell de Participació (2 propostes van haver de ser excloses degut a no ser viables, segons el reglament de Participació Ciutadana). Ara començarà la següent fase: de l’1 al 15 de juny, totes aquelles persones empadronades a Ondara majors de 16 anys podran votar i triar una o vàries de les 8 propostes presentades. Les votacions es realitzaran en el portal https://ondaraparticipa.org/ fins al 15 de juny, i també de manera presencial en l’Espai Jove .

Les 8 propostes acceptades, per las quals es podrà votar, són aquestes, segons ha informat el Regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis:

  • Zona infantil en parc de Tossals (50.000 euros).Creació d’una gran zona de jocs infantils tematitzada (0-6 anys) en el parc de Tossals.
  • Pàrquing per al poliesportiu (3.000 euros). Crear noves places d’aparcament
  • Espills barri del Crist (10.280 euros). En els carrers Constitució, Pizarro i Oest, degut a escassa visibilitat, es necessari col·locar espills en els cantons per a evitar possibles colps entre vehicles.
  • Ventilació del pavelló (46.000 euros). Millor condicionament de la ventilació, sobre tot per l’estiu.
  • Coberta grades camp futbol municipal (31.000 euros). Cobrir la grada uns 10-15 metres, per evitar el sol durant els mesos de molta calor. Al igual protegir-se de la pluja en les temporades d’aigua.
  • Tanques als carrers entrades de bous (26.760 euros). Portes amb barrots de ferro al carrers adjacents al carrer Major per seguretat de les persones en el recorregut de les entrades de bous
  • Instal·lació d’enllumenat públic per accedir al Cementeri (19.000 euros). Instal·lació de diversos punts de llum en el tram comprès des del creuer carrer Dénia – Camí Alfatares fins l’accés al parking del Cementeri Parroquial d’Ondara per millorar la seguretat viària de persones, compartit en la de vehicles.
  • Sala Snoelezen o Sala Multisensorial (7.000 euros). Es tracta d’espais interactius dissenyats per a estimular els sentits, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat i persones majors amb deterioració cognitiva severa o demència, que tenen afectades les capacitats motores i neurològiques.

Cal esmentar que el recompte de vots es farà en sessió pública i serà el plenari qui aprovarà definitivament les inversions votades perquè comencen a executar-se. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha animat a la ciutadania a participar en aquest procés.

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.