EL 4t SONAFILM 2022 ES VA PRESENTAR A L’AUDITORI D’ONDARA AMB EL CONCERT DE LA UNIVERSAL CHAMBER ORCHESTRA

  • El Festival de Música de Cine de la Marina Alta 2022 comptarà amb una programació del 17 al 21 d’agost, dedicat al compositor italià Ennio Morricone
  • E20 d’agost se celebrarà a la Plaça de Bous d’Ondara el Concert a càrrec de la Universal Symphony Orchestra

Ondara, 16.05.22. Ara si, ja es pot dir que arranca oficialment la 4a edició del Sonafilm, el Festival de Música de Cine de la Marina Alta 2022. Dissabte passat 14 de maig, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara (dirigida per Raquel Mengual), es va oferir el màgic concert de la Universal Chamber Orchestra, dirigida pel seu director titular, José Martínez Colomina, a l’Auditori Municipal d’Ondara, com a preàmbul i presentació del Sonafilm 2022, que se celebrarà en el mes d’agost.

La nit va començar amb l’explicació, per part del director artístic i «alma mater» del Sonafilm, Javier Gil, sobre els detalls d’aquesta quarta edició del Sonafilm, que tindrà lloc del 17 al 21 d’agost en les localitats d’Ondara, Dénia i el Verger, amb un ventall d’actes culturals diversos, i on es podrà gaudir de 5 dies d’activitats envoltades dins de la música de cine, que tindrà enguany 2022 com a tema principal la figura del compositor italià Ennio Morricone.

A continuació, l’orquestra de cambra Universal Chamber Orchestra, va delectar al públic de l’Auditori Municipal d’Ondara (que estava de gom a gom) amb un concert de música de cine on pogueren gaudir d’un repertori molt divers i per a tots els públics. El colofó final va ser la col·laboració de la Coral «Santa Ana» d’Ondara, el Cor de Beniarbeig i el Cor de la Xara, que arrodoniren aquesta nit de pel·lícula amb la interpretació, junt a l’orquestra, de dos peces finals.

El Festival de Música de Cine de la Marina Alta 2022 comptarà amb una programació del 17 al 21 d’agost, en què destaca com a novetat la incorporació de l’Ajuntament del Verger, a més de l’Ajuntament de Dénia (que ja es va sumar en 2021 a aquest projecte musical). El IV Sonafilm estarà dedicat aquest mes d’agost a Ennio Morricone, compositor i director d’orquestra italià, conegut per haver compost la banda sonora de més de cinc-centes pel·lícules i sèries de televisió.

En el cas d’Ondara, cal destacar que el dissabte 20 d’agost 2022 se celebrarà a la Plaça de Bous d’Ondara el Concert Simfònic a càrrec de la Universal Symphony Orchestra, dins d’una setmana plena d’actes relacionats amb la música de cine, en les diferents seus del Sonafilm 2022 (Ondara, Dénia i El Verger). En el concert d’Ondara s’oferiran peces de pel·lícules com «Érase una vez en el oeste»; «Novecento», «Los Intocables», «El bueno, el feo y el malo», «Érase una vez en América», «Cinema Paraiso», «La Cosa», «Chi Mai», «La Califa», «Ecstasy of Gold»…

El programa del Sonafilm Marina Alta començarà el dimecres 17 d’agost amb la projecció a Ondara del documental «Ennio el Maestro» del director Giussepe Tornatore. El dijous 18 d’agost, El Verger acollirà el concert «Intimate Morricone» a càrrec del clarinetista José Mª Santandreu i el pianista Christian E. Zinsser. El divendres 19 d’agost la programació del Sonafilm comptarà en Dénia amb el concert de Moanin´Project amb l’espectacle «Forrest Gump Songs». Pel matí del divendres 19 d’agost, també a Dénia, s’oferirà la conferència – presentació sobre la música de cine a càrrec de Conrado Xalabarder. El dissabte 20 d’agost serà el concert a la Plaça de Bous d’Ondara. El diumenge 21 d’agost, en El Verger, tindrà lloc el concert de cambra de l’Ensemble «Mira quina Trompa», format per 15 trompistes i dirigit per Vicent Berbegal Coloma ( Trompa Solista de la Universal Symphony Orchestra).

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.