PAMIS VA CREMAR EL PASSAT DISSABTE 30 D’ABRIL LA SEUA FALLA, QUE RECREAVA LA TORRE DEL RELLOTGE

Ondara, 02.05.22. Tres anys després de l’última cremà de la falla de Pamis (que va ser en 2019), finalment, dissabte passat 30 d’abril, les flames van convertir en cendres el monument faller plantat a la pedania de Pamis. La falla de Pamis 2022 recreava la Torre del Rellotge d’Ondara, amb un gran monument que arribava els 9 metres d’altura. Estava feta de fusta, cartó, suro i pintura, de forma completament artesanal i ecològica.

Van ser moltes les persones, tant de Pamis com de la resta d’Ondara, les que van acudir a presenciar la cremà de la falla de Pamis 2022, que es va produir a les 21 hores, després del tir d’un castell de focs artificials. La Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara (dirigida per Miguel Gomis), també ha col·laborat en aquesta iniciativa veïnal, aportant la infraestructura, mesures de seguretat i material necessari per a la plantà. La cremà va eixir a la perfecció, i va comptar amb la col·laboració de bombers, ambulància, i Policia Local d’Ondara. La cremà estava prevista en un primer moment per al 19 de març, com és tradició, però las pluges van motivar el seu ajornament, i finalment, per a no coincidir amb les dates de Setmana Santa, Pasqua i Sant Vicent, es va fer la cremà aquest darrer cap de setmana d’abril.

Cal esmentar que la falla de Pamis és un monument faller fet de forma completament artesanal pels mateixos veïns des de fa més de 20 anys, i ha estat realitzada per Miguel Tormo, Manolo Collado, José Manuel Lozano, Amado Quintero, i Ramón Morera, amb la col·laboració dels veïns i veïnes de la pedania de Pamis. La falla de 2022 és la mateixa que es va quedar per cremar en 2020, si bé es van haver de realitzar millores en haver passat dos anys des de la seua creació (la falla de Pamis de 2020 es va quedar sense plantar a pocs dies de la cremà, i en 2021 no va haver-hi falla per les restriccions per la pandèmia).

La cremà de la Falla de Pamis va comptar amb la presència del Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, i membres de la corporació municipal. Gomis ha volgut agrair als veïns i veïnes de Pamis el seu esforç i bona disposició per a portar avant un projecte com la falla de Pamis, i els ha donar l’enhorabona per l’espectacular monument que han creat enguany.

REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.