L’AJUNTAMENT D’ONDARA APROVA PER UNANIMITAT DONAR SUPORT A LES REIVINDICACIONS DE L’ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DE L’ÀREA DE SALUT DE DÉNIA

També es van aprovar per unanimitat la sol·licitud de més professionals de psiquiatria en l’àrea de Salut de Dénia; la moció per implantar el Circuit Ràpid Oncològic; la constitució de la Mesa General de Negociació de Funcionaris, i un reconeixement de crèdits

Ondara, 29.04.22. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir en el ple, per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans), tots els punts de l’ordre del dia. Entre els punts, destaca la moció de suport a les reivindicacions de l’assemblea de treballadors i treballadores de l’àrea de Salut de Dénia. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Ondara recolza la moció de les reivindicacions del Comitè d’Empresa de Marina Salut, que tenen com a objectiu «aconseguir un Departament de Salut amb una plantilla de treballadors i treballadores professional, amb experiència i amb unes condicions laborals justes garantides, la qual cosa redundarà en la millor qualitat assistencial per als usuaris de la comarca». En la moció es destaca que el Comitè d’Empresa de Marina Salut ha convocat una vaga de tres dies, del 4 al 6 de maig de 2022, «degut als intents infructuosos per a aconseguir que les condicions laborals dels treballadors milloren, que els professionals amb àmplia experiència no abandonen el departament i, per tant, per a garantir una millor qualitat assistencial als pacients».

La moció va ser presentada per la Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez. L’Alcalde, José Ramiro, va exposar que l’Ajuntament d’Ondara recolzarà aquesta vaga convocada pels professionals sanitaris de la concessionària del departament sota el lema «La Sanitat se’ns mor per falta de sanitaris», i també recolzarà les manifestacions que tindran lloc el dimecres 4 de maig, a les 11 hores, al carrer de Marquès de Campo de Dénia; el dijous 5 de maig a l’hospital de Dénia, i el divendres 6 de maig al carrer La Via. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha animat a la ciutadania de la comarca a sumar-se a aquestes mobilitzacions. Tots els grups municipals van votar a favor de la moció. Des del PP, el seu portaveu, Àlex Hernández, va informar que el seu partit ja havia confirmat la seua presència en la vaga a la presidenta del Comité d’Empresa.

L’Ajuntament d’Ondara també va aprovar per unanimitat la moció de sol·licitud de més professionals de psiquiatria en l’àrea de Salut de Dénia. L’Ajuntament de Ondara exigeix a l’empresa concessionària dels serveis sanitaris de l’Àrea de Salut de Dénia, Marina Salut, i a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que donen una solució immediata a la manca de professionals de psiquiatria i es dote la comarca dels facultatius necessaris especialitzats en salut mental per a pal·liar amb urgència la greu situació desencadenada per aquesta deficiència.

També es va aprovar por unanimitat en el ple la moció presentada per urgència, que va ser llegida per la Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez, per a exigir que es pose en marxa en l’hospital de Dénia el circuit ràpid oncològic (CRO). D’aquesta manera, el ple d’Ondara se suma a la reivindicació de l’associació Amunt contra el Càncer, que ha demanat que s’implante en l’hospital de Dénia el protocol del Circuit Ràpid Oncològic i es dote de pressupost i personal suficients. Aquest programa ho va posar en marxa la Conselleria fa anys i facilita que qualsevol pacient amb sospita de patir un tumor siga citat i atès pels serveis especialitzats en menys de 48 o 72 hores. Si se li diagnostica un tumor, el tractament comença en 20 o 30 dies.

En el ple es va aprovar, també per unanimitat, la creació i constitució de la Mesa General de Negociació de Funcionaris. Com a primer punt està la Constitució de la Mesa de Negociació prevista en l’article 34.1 del TREBEP, sense perjudici de les matèries i condicions de treball comunes al personal funcionari i laboral, que han de ser objecte de negociació en la Mesa General de Negociació conjunta ja constituïda a l’empara de l’article 36.3 del TREBEP. De segon punt, requerir a les organitzacions sindicals constituïdes en l’Ajuntament d’Ondara, en la seua condició d’interessades, el certificat corresponent de l’Oficina Pública de Registre previst en l’article 35.2 del TREBEP per tal de verificar la vàlida constitució de la Mesa de Negociació. I tercer, es designen als representants Municipals de la Mesa General de Negociació de Funcionaris; seran Titulars: President: José Ramiro Pastor ; Regidora de Personal: Raquel Lopéz Díaz; i Regidora: Mar Chesa Pedrós. Com a suplents, Regidor: Francesc Antoni Giner Camaró i Regidor: Pere Josep Picornell Vives.

Així mateix, també es va aprovar per unanimitat la modificació de crèdits per a abonar les factures de consum d’energia elèctrica del CEIP Sanchis Guarner, que Iberdrola ha passat ara, referents als darrers 4 anys. Segons va explicar l’Alcalde, quan es van fer les obres del Pla Edificant, es va comprovar que el col·legi no estava connectat a la llum. Arran del Pla Edificant, es va haver de fer un projecte de connexió amb xarxa de mitja tensió, i ara, Iberdrola ha girat els rebuts per valor de 9.133 euros, corresponents a les 4 últimes anualitats (el màxim que permet la llei). Aquestes factures es pagaran a càrrec del pressupost de 2022.

En el torn de precs i preguntes, el portaveu del PP, Àlex Hernández, va exposar la posició del seu grup respecte del Butlletí Municipal Vila d’Ondara (que es va engegar aquest mes d’abril, per part del departament de Participació Ciutadana). Hernández va informar que «el PP no participarà en el butlletí», en considerar que «és un acte electoralista pensant en les eleccions de 2023 i el PP no va a participar en aquesta falsa que es paga amb els impostos dels ciutadans», indicant que el seu cost és de 16.504,40 euros. També va voler deixar clar que no volia faltar al respecte a cap treballador de l’Ajuntament i que va parlar amb els redactors abans de comentar el tema en el ple.

Sobre aquest tema, l’Alcalde, José Ramiro, va contestar que el cost del Butlletí era públic i estava clar des del primer moment, en haver passat per Junta de Govern i pel ple, i que Àlex Hernández estava «posant en qüestió el departament de comunicació de l’Ajuntament i la Veu d’Ondara, que és qui ompli de contingut el butlletí». Va dir que «no havia cap notícia en la que es fera partidisme» i que «en les fotos eixien representants de tots els partits que estan, incloent els de l’oposició». Segons l’Alcalde, «el PP estava ofenent a les persones que dediquen el seu treball a que els veïns i veïnes d’Ondara estiguen informats», i va recalcar que «el departament de Comunicació ha sigut exquisit esta legislatura, mai ha posat problemes per a publicar tot el que vol transmetre l’oposició, tant a la web com a la ràdio com ara al butlletí». Davant d’això, Àlex Hernández va preguntar els motius per fer el butlletí ara, a falta d’un any d’eleccions, i no haver-ho fet abans. L’Alcalde va respondre que havia sigut ara quan ha eixit la proposta de fer-ho.

Publicado en Actualitat, Política.