ELS ALCALDES DE DÉNIA I ONDARA TRASLLADEN A LA CONSELLERA DE SANITAT LA SITUACIÓ PREOCUPANT DE LA GESTIÓ SANITÀRIA EN EL DEPARTAMENT DE SALUT DE DÉNIA

València. 2 de maig de 2022

Vicent Grimalt, alcalde de Dénia, acompanyat per José Ramiro, president del Consell de Salut del departament de Dénia, i Javier Scotto, regidor de sanitat de l’Ajuntament de Dénia, s’han reunit aquest matí amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a traslladar-li la preocupació sobre la gestió que està duent a terme la concessionària de la Sanitat a la Marina en el Departament de Salut de Dénia, quant a l’atenció a la ciutadania, especialment en els àmbits de la salut Primària i de salut mental, i les condicions laborals dels professionals.

En la reunió, celebrada a instàncies de Grimalt, la delegació ha traslladat a la consellera Barceló que en l’actualitat la concessionària s’excusa en que no troba professionals, “un fet inadmissible que no es pot excusar en ser la responsable de garantir un servei digne per contracte”. També hi han insistit que la concessionària és ls que ha de posar solució “i millorar-ne les condicions laborals per a aconseguir professionals i que no se’n vagen”.

Per a l’alcalde de Dénia “queda palés que el model de gestió privada per a un servei públic com és la sanitat, on l’empresa mercantilitza la salut dels veïns i veïnes de la comarca, és un model fracassat sobretot pel que fa a l’atenció final dels usuaris”. “Aquesta situació actual de malestar amb la concessionària és més que evident per part de la majoria de sectors de la comarca i és causada per la seua mala gestió, no d’ara, sinó de fa anys”, ha destacat el president del Consell de Salut, José Ramiro.

Per la seua part, la consellera de Sanitat ha confirmat que el full de ruta és finalitzar el contracte amb la concessionària en febrer de 2024. El procés s’iniciarà a principis de 2023 com marca el contracte, “ja que sense cap dubte és necessària la gestió directa del departament”.

Així mateix, la Conselleria està treballant per a fiscalitzar i garantir que “la gestió de la sanitat a la comarca siga l’adequada i que els veïns i veïnes patisquen el mínim possible la gestió de la privatització de la sanitat”.

Publicado en Actualitat, Política.