GRAN ASSISTÈNCIA A LA PRIMERA SESSIÓ DEL CICLE CONTAHISTÒRIES PER ADULTS, LA NOVA PROPOSTA DE LA REGIDORIA DE CULTURA D’ONDARA PER A POTENCIAR L’ANIMACIÓ LECTORA EN PERSONES ADULTES

Fran Pintadera va ser l’encarregar d’engegar aquest cicle amb “Que bueno que viniste”

Ondara, 25.04.22. Coincidint amb la commemoració, aquest mes d’abril, de l’efemèride del Dia Internacional del Llibre, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’ha proposat una nova iniciativa amb l’objectiu de potenciar l’animació a la lectura de les persones adultes. Es tracta del “Cicle de Contahistòries per adults”, que va començar el passat divendres, 22 d’abril, i que tindrà una sessió mensual durant els mesos d’abril, maig i juny. Les pròximes sessions tindran lloc el 27 de maig i 30 de juny, a les 20 hores en la Casa de Cultura d’Ondara.

Amb el «Cicle de Contahistòries per adults» s’aconseguix donar a conèixer contes per a persones adultes i es transmet el plaer d’escoltar històries narrades i dramatitzades per part de professionals. La primera sessió va anar a càrrec de Fran Pintadera, el passat 22 d’abril, amb el seu «Qué bueno que viniste», en què totes les persones participants van gaudir de l’espectacle amb una copa de vi de la terra, gentilesa de Bodegues Aguilar d’Ondara. Fran Pintadera va narrar històries entorn del vi, amb humor i en bona companyia. La Casa de Cultura d’Ondara es va omplir de públic, ara ja sense restriccions d’aforament i sense obligatorietat de portar mascareta; i totes les persones van gaudir molt amb aquesta proposta lúdica i cultural.

Les pròximes sessions del “Cicle de Contahistòries per adults” seran les següents:

Yayerías – Félix Albo – 27 de maig: Un secret de família, el silenciós soroll d’un cementeri en la nit, el record d’un besoncle, el tacte suau d’un amor ocult, un poble de 213 habitants… Un foraster, la veu ronca d’un enterrador, un grill, un mussol, l’udol planyívol d’un gos llunyà i una vetla en un xicotet poble d’interior. Quins més elements es necessiten per a donar sentit a un espectacle com “Yayerías”? “Yayerías” és un espectacle absurd sobre l’emoció i la tendresa. El reflex de tot allò que tenim en comú fins i tot sense haver-ho viscut. Una mirada sobre els nostres propis estereotips socials i comportaments. Tots els elements que apareixen en les dues històries van component l’atmosfera única en la qual respiren tots els seus personatges.

El Velatori del Tio Batiste – Almudena Francés – 30 de juny: Una sessió de contes construïts a partir del que m’han contat les dones de Penàguila. Un Macondo valencià en el que tot pot passar. La història de Batiste, un home que va morir tres voltes i no el van soterrar mai.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.