ONDARA COMMEMORA EL DIA DE LES VIES PECUÀRIES I CAMINS PÚBLICS AMB UNA RUTA DE SENDERISME DE 10 KM

Van participar 60 persones en la ruta impulsada ahir per la Regidoria de Medi Ambient

Ondara, 04.04.22. La Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Pere Picornell, amb la col·laboració del Club de Senderisme d’Ondara, va organitzar ahir diumenge 3 d’abril una ruta senderista per a commemorar el II Dia de les Vies Pecuàries i Camins Públics. La ruta va recórrer un total de 10 km per camins i assagadors del terme d’Ondara. Van participat unes 60 persones, que van passar per l’ Assagador dels Vinyals, Assagador de Pego, Assagador de les Sorts de Vinyals, Camí del Molló, Camí del Verger a Xàbia, Camí de Xàbia i Camí Nou de Dénia. En la parada per l’esmorzar, els participants van poder degustar coca i mistela, cortesia de l’Ajuntament d’Ondara.

Per major seguretat, la ruta va comptar amb la col·laboració de la Policia Local d’Ondara. En l’apartat logístic, van col·laborar també el Club Atletisme Ondara i Fundació Baleària (donant envasos d’aigua reciclables que utilitzen en les curses del Circuit A Peu Marina Alta).

Des de la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient d’Ondara, el seu responsable, Pere Picornell, ha volgut agrair als membres del grup de Senderisme i a les persones que van participar en aquest acte pel reconeixement d’aquestes rutes, per conscienciar de la seua importància i el seu necessari manteniment. Encara que la ramaderia no siga el seu principal ús, com va ser en els seus orígens, si que tenen gran importància per als veïns i veïnes de les poblacions que connecta. Aquest ha estat el primer any en celebrar aquesta jornada, que tindrà continuïtat en anys venidors.

Cal esmentar que el II Dia de les Vies Pecuàries i Camins Públics té com a objectiu principal conscienciar sobre la importància d’aquests i la necessitat de la seua catalogació, defensa i conservació, així com promoure que les Vies Pecuàries i Camins Públics estiguen units de forma indissoluble i siguen part d’una mateixa xarxa territorial, amb cohesió i continuïtat, que cobrisca tot el territori nacional, sent una part essencial de patrimoni històric, cultural, rural i natural. La Xarxa de Vies Pecuàries i Camins Públics, amb desenes de milers de quilòmetres de longitud, formen un dels grans patrimonis de domini públic que tenim, per la que poden desplaçar-se els ciutadans per a múltiples activitats i per a l’accés al nostre patrimoni natural i cultural. Una bona Xarxa de Vies Pecuàries i Camins Públics, permet una comunicació entre municipis pròxims i un acostament imprescindible a l’entorn natural, sense impacte ambiental, per a tots.

REGIDORIA D’AGRICULTURA I MEDI AMBIENT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.