EL PLE D’ONDARA APROVA PER UNANIMITAT EL CONVENI PER A CEDIR EL CENTRE DE DIA A LA FUNDACIÓ DE LA SOLEDAT

La modificació de crèdits per majors ingressos per a destinar 233.000 euros a diverses obres municipals es va aprovar amb l’abstenció del PP i el vot en contra de Ciutadans

Ondara, 18.03.22. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir dijous 17 de març un ple extraordinari, i entre els punts de l’ordre del dia, va destacar l’aprovació per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans) del conveni entre l’Ajuntament d’Ondara i la Fundació Ntra. Senyora de la Soledat per a la cessió d’ús dels espais municipals, motivat per la cessió del Centre de Dia, les obres del qual van ser recepcionades el dimarts per l’Ajuntament d’Ondara. D’aquesta manera, es va aprovar el conveni per a regular la cessió temporal i gratuïta del Centre de Dia a la Fundació Ntra. Sra. de la Soledat (que gestiona ja a Ondara la Residència la Tercera Edat). La cessió s’atorga per un període de 15 anys, i té caràcter gratuït ja que la Fundació és una institució sense ànim de lucre d’interés públic, i la utilització privativa d’aquest espai municipal no està sotmesa a prestació econòmica. L’objectiu és que des de la Fundació doten al Centre de Dia, l’autoritzen i el posen en funcionament després de la corresponent homologació per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

En el ple es va aprovar, amb el vot a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, l’abstenció del PP i el vot en contra de Ciutadans, la modificació de crèdits per majors ingressos de l’Administració General de l’Estat, que ascendeix a un total de 233.000 euros, corresponents a les provisions de Fons de l’Estat. Aquesta és la quantia que l’Ajuntament d’Ondara ingressarà de més en el pressupost de 2022, millorant així la seua previsió d’ingressos i podent destinar aquests fons a diverses iniciatives municipals. Les compensacions per l’IVA i les devolucions per participació en tributs de l’Estat permetran a l’Ajuntament d’Ondara disposar de 233.000 euros que es destinaran a incrementar la partida de les obres del Bar de la Plaça de Bous, del Espai Català, de la coberta de la piscina menuda, i d’altres obres municipals, així com realitzar l’aportació per a la nova seu de Càritas, segons va detallar l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro.

D’una banda, s’aportaran 10.000 euros a la Parròquia per a l’habilitació de la nova seu de Càritas. D’altra banda, es destinaran 106.000 euros més a les obres del projecte del nou bar de la Plaça de Bous (l’augment d’aquesta partida ve determinat per l’increment dels preus dels materials i la modificació del projecte). També es dotarà amb 67.000 euros més al projecte d’habilitació de l’Espai, Empresa i Ocupació – Espai Català, (a causa de la pujada dels preus dels materials, la modificació del projecte i la dotació de nous aparells d’aire condicionat). A més, es realitzarà una modificació del pressupost per a aportar 12.000 euros més al projecte de la nova coberta de la piscina menuda. Així mateix, la modificació de crèdits aportarà altres 39.000 euros a altres obres municipals (adequació de parcs, museu taurí…), i li restarà 1.000 euros a la partida d’adquisició de terrenys.

El portaveu del PP, Álex Hernández, va justificar l’abstenció del seu grup en aquest punt de modificacions de crèdit per majors ingressos “ja que es contemplen tots els projectes junts, i no estem a favor en la partida de l’Espai Català, en no estar d’acord amb aquest projecte”. Hernández va demanar que en futures modificacions s’intente posar els punts per separat, per a així poder votar en cadascun d’ells, ja que en aquest punt s’incloïen diverses partides a diferents projectes, i hi han coses amb les quals si que estaven d’acord, com la subvenció per a Càritas; i també entenen que la pujada de materials afecta al projecte del Bar de la Plaça de Bous. Per això, es van abstindre, en compte de votar en contra. Però reclamen que en aquesta mena de punts es voten per separat els projectes per a poder expressar la seua posició sobre cadascun d’ells.

Per part seua, el portaveu de Ciutadans, Joan Costa, va exposar que votaven en contra d’aquest punt perquè consideren que aquesta modificació en els projectes “és falta de dedicació, gestió o planificació”, dient a l’Equip de Govern, respecte als crèdits, que “els poseu on voleu”, i va matisar que no compartia a què s’anaven a destinar els 233.000 euros, i que el seu grup els hauria destinat a altres coses; per exemple a dotar i habilitar el Centre de Dia, o al futur Museu Taurí.

Enfront d’aquestes crítiques, l’Alcalde, José Ramiro, va argumentar que s’ha tingut en compte a l’àrea tècnica per a saber a quins projectes calia destinar els nous recursos, i que “ha sigut una modificació tècnica i no política”.

En el ple extraordinari també es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, una modificació de crèdits dins del pressupost municipal per a realitzar variacions referents a qüestions com a reparacions de vehicles de la policia local o aportacions a la Macma.

D’altra banda, en el ple es van aprovar els plecs de condicions per a la implantació del Sistema Dinàmic d’Adquisició de Subministraments de l’Ajuntament d’Ondara. Pròximament es realitzaran reunions perquè els proveïdors d’Ondara estiguen informats sobre com funcionarà el nou sistema de contractació. El Sistema Dinàmic d’Adquisició (SDA) per a Subministraments a l’Ajuntament d’Ondara va ser aprovat en el ple del passat mes de febrer, i en el ple extraordinari de març es van aprovar els plecs de condicions per a aquest sistema de contractació dels subministraments més habituals. Aquest punt va ser votat a favor per l’Equip de Govern PSPV-Compromís i el PP, amb l’abstenció de Ciutadans.

Publicado en Actualitat, Política.