ONDARA RECEPCIONA LES OBRES DEL CENTRE DE DIA

Amb l’objectiu de posar en marxa com més prompte millor el Centre de Dia, l’Ajuntament d’Ondara eleva a ple el conveni per a regular la seua cessió a la Fundació Ntra. Sra. de la Soledat, que ja gestiona la Residència d’Ondara

Ondara, 16.03.22. L’Ajuntament d’Ondara va recepcionar ahir les obres del flamant Centre de Dia, que s’ha construït en una parcel·la municipal d’un dels quadrants del parc públic Tossals d’Ondara. La signatura de recepció de les obres va comptar ahir amb la visita del Diputat Provincial d’Infraestructures, Javier Gutiérrez Martín, el qual, acompanyat per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; membres de la corporació municipal; tècnics i responsables de l’obra, va visitar el Centre de Dia d’Ondara (finançat al 75% pel Pla Planifica de Diputació Provincial) i les obres d’habilitació del Pati del Centre de dia (finançades íntegrament pel Pla +Cerca de Diputació). Després de la visita a la instal·lació, es va procedir a la signatura de recepció de les obres i l’entrega de claus de l’edifici.

El Centre de Dia s’ha construït en una parcel·la municipal en la zona urbana de Tossals i prestarà servei per a 30 places, en una edificació de planta única per a major funcionalitat. És una obra inclosa en el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació d’Alacant 2017, a la qual la Diputació destina 370.833 euros, equivalents al 75% del cost de l’obra, mentres que l’aportació municipal és de 123.611 euros, equivalents al 25% restant, sent el pressupost total de 494.444,23 euros (IVA inclòs). El Centre de Dia s’ha construït en una parcel·la qualificada com a sòl urbà dotacional de 1.153m2 i de titularitat municipal ubicada al carrer Josep Grimalt Mauro, cantó amb el carrer Poeta Teodor Llorente (zona urbana de Tossals). La parcel·la està ubicada en una illa de 10.000 m² que és de titularitat pública en la seua totalitat, i que està formada per 4 quadrants, units per una zona central de passeig il·luminada. D’una banda, està el quadrant en què s’ubica el centre de dia; d’altra banda, el quadrant amb el pumptrack; un altre amb el jardí “el Caragol” i un altre quadrant amb una zona enjardinada amb pista de petanca.

L’edifici del Centre de Dia s’alça en una planta, projectant-se una zona de menjador, sala polivalent, cuina, lavabos, accés/recepció, despatxos i vestidors de personal. S’ha construït una planta en forma de L en la que es distingeixen les zones d’ús públic i la zona d’ús més restringit. A l’edifici s’accedeix a través d’un porxe cobert. La superfície útil és 405,46m2 i la construïda 449,38m2. El Centre de Dia està ja acabat, però abans de posar-ho en marxa s’està condicionant la seua zona exterior, amb unes obres emmarcades en el Pla + Cerca de la Diputació. El projecte d’habilitació del pati compta amb una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant de 72.977 euros, i té com a objectiu adaptar l’espai municipal amb totes les mesures de seguretat necessàries, fent així un espai segur i destinat al benestar de les persones majors usuàries del Centre de Dia. Els treballs consisteixen en el tancament de la parcel·la i l’adequació del pati, mitjançant la instal·lació d’una terrassa solada i la creació d’espais verds. A més, es millorarà l’accessibilitat al Centre de Dia, amb modificacions en les voreres per a facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

Cal destacar que, amb l’objectiu de posar en marxa com més prompte millor el Centre de Dia, l’Ajuntament d’Ondara eleva aquesta setmana a la sessió extraordinària del ple (aquest dijous 17 de març) el conveni per a regular la cessió temporal i gratuïta del Centre de Dia a la Fundació Ntra. Sra. de la Soledat (que gestiona ja a Ondara la Residència la Tercera Edat). La cessió s’atorga per un període de 15 anys, i es confereix exclusivament al desenvolupament de les activitats pròpies de la Fundació Ntra. Sra. de la Soledat. La cessió té caràcter gratuït ja que la Fundació és una institució sense ànim de lucre d’interès públic, i la utilització privativa d’aquest espai municipal no està sotmesa a prestació econòmica. La Fundació Ntra. Sra. de la Soledat serà responsable de les despeses del personal contractat per a desenvolupar la seua activitat, dels que l’Ajuntament d’Ondara està exempt de tota responsabilitat laboral. L’objectiu és que des de la Fundació doten al Centre, ho autoritzen i ho posen en funcionament després de la corresponent homologació. L’Alcalde ha recalcat que l’autorització per a posar en marxa el Centre de Dia depèn de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i que la idea és concertar el Centre de Dia amb la Conselleria.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.