LA II VOLTA CICLISTA FÉMINES D’ONDARA 2022 DESAFIA A LA PLUJA

  • 110 dones de totes les categories van completar ahir aquest Trofeu Ajuntament d’Ondara, amb el que Ondara va commemorar també que demà és el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona
  • Dissabte passat 5 de març, Ondara va acollir també la 7a etapa de la XXXVI Volta la Marina 2022, completant un cap de setmana dedicat al ciclisme en Ondara

Ondara, 07.03.22. Malgrat la pluja que ahir diumenge 6 de març queia en la Marina Alta, les ciclistes participants en la II Volta la Marina Trofeu Ajuntament d’Ondara – Volta Ciclista Fémines; de la XXXVI Volta la Marina 2022 Copa Mediterranea – Hyundai Koryo Car – Trofeu Ajuntament d’Ondara, van desafiar als elements i un total de 110 dones de totes les categories (en total hi havien 174 inscrites) van completar un recorregut de 80 km en aquesta segona edició de la prova de ciclisme femení Trofeu Ajuntament d’Ondara; una prova emmarcada en la commemoració del Dia Internacional de la Dona d’Ondara.

La ciclista sud-africana Maude Le Roux (WWC Team) es va imposar en solitari a Ondara en la II Volta Ciclista Femines Ajuntament d’Ondara, segona prova de la Copa Mediterrània Hyundai Koryo Car, amb un temps d’1 hora 47 minuts i un segon de pedaleig davall la pluja. Elizabeth Ebras va entrar segona i Lizete Sander, tercera (ambdós independents). Tuisk Aidi Gerde va vèncer en sub 23; Elizabeth Ebras primera júnior, Nuria Hidalgo (Costa Brava) va guanyar en cadets.

En el lliurament de trofeus van estar presents l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; les Regidores d’Esports i Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa i Raquel Mengual; i la Regidoria de Patrimoni, Raquel López . El lliurament de trofeus va tindre lloc al Prado, per a realitzar l’acte a cobert de la pluja.

L’avinguda Doctor Fleming, enfront de la Plaça de Bous d’Ondara, va acollir l’eixida i meta de la prova, en la que van participar corredores de totes les categories ( cadet, júnior, elit, sub23 i màster 30, 40 i 50 ). Amb la pluja com a protagonista, la carrera va arrancar a les 10 del matí per a totes excepte les cadets que ho van fer més tard des de Sagra (quilòmetre 32 i mig de carrera). La primera meitat de carrera es va córrer sobre un circuit semiurbà de poc més de 22 quilòmetres que travessà Beniarbeig, Sanet i Negrals, Benimeli, Ràfol d’Almúnia, Sagra, Tormos i Benidoleig. En cada pas per Ondara hi havia situada una meta volant, ambientada amb la batucada Ondaratack. A partir del segon pas, les ciclistes van afrontar la part més exigent amb la pujada a Vall de Laguar, de primera categoria, per la vessant de Sagra. Els últims 19 quilòmetres van ser de baixada fins la meta d’Ondara.

L’Ajuntament d’Ondara ha agraït la tasca de la Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil i del Club Ciclista Segària per a fer possible aquesta prova del calendari ciclista femení de 2022.

Resultats etapa Fémines: https://voltalamarina.com/ca/volta-la-marina-2022/etapa-7—ondara-151

Però aquest no va ser l’únic esdeveniment dedicat al ciclisme que ha tingut lloc aquest cap de setmana en la població, i és que Ondara va acollir aquest dissabte 5 de març la setena etapa de la XXXVI edició de la Volta la Marina. Els ciclistes van haver d’afrontar 80 quilòmetres amb la dificultat muntanyosa de l’alt de la Vall de Laguar inclosa. La pluja caiguda abans de la prova (que es va celebrar el dissabte, amb eixida a les 16 hores) va deixar el ferm molt esvarós, circumstància que va condicionar la carrera. La pluja, això sí, va donar una treva als corredors durant la carrera.

El millor a Ondara va tornar a ser el màster 40 Pedro José López (Yourbike ULB Sports), que va refermar amb el seu triomf el lideratge de la Volta la Marina. L’alacantí va ser més ràpid en l’arribada que l’elit Rafael Mira i que el màster 30 David Serrano. En categoria femenina, la guanyadora va ser Mireia Orengo (Flores y Orengo), que va avantatjar a Raquel Gisbert (Mister Biker – Gobik) i a Saida Perea (Asbike.es).

A l’acte d’entrega de trofeus va assistir la Regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa, qui també va procedir a tallar la cinta d’eixida.

Líders:

CLASSIFICACIÓ GENERAL MASCULINA (Maillot Vito): Pedro José López

CLASSIFICACIÓ GENERAL FEMENINA (Maillot Baleària): Mireia Orengo

CLASSIFICACIÓ DE LA MUNTANYA (Maillot Pego El Cor de la Marina): Pedro José López

CLASSIFICACIÓ DELS ESPRINTS ESPECIALS (Maillot Cyclo Concept): Pedro José López

CLASSIFICACIÓ PRIMER MÀSTER 50 (Maillot SLT): Juan Manuel Martínez

CLASSIFICACIÓ PRIMER ALACANTÍ (Maillot Diputació d’Alacant): Pedro José López

https://voltalamarina.com/ca/volta-la-marina-2022/etapa-7-ondara

Publicado en Actualitat.