L’AJUNTAMENT D’ONDARA PORTA A PLE EL CONVENI AMB LA RESIDÈNCIA PER A LA CESSIÓ DE L’ÚS DE l’ESPAI MUNICIPAL A LA FUNDACIÓ NTRA. SENYORA DE LA SOLEDAT

Ondara, 25.01.22. L’Ajuntament d’Ondara celebra ple ordinari aquest dijous 27 de gener, i en l’ordre del dia, entre altres assumptes, destaca l’elevació a aprovació de la signatura del conveni amb la Fundació Nostra Senyora de la Soledat per a cedir a la fundació l’ús de l’espai municipal de l’edifici de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara de forma gratuïta. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha destacat que després de tants anys, es regularitza així el tema de la propietat i l’ús de la mateixa. L’Ajuntament d’Ondara, copropietari del 50% de l’immoble, “cedirà el seu ús gratuïtament a la Fundació, posant de manifest la unitat de criteris i principis que ambdós entitats comparteixen”, segons ha manifestat, afegint que “el vincle històric entre el municipi d’Ondara i la Fundació Nostra Senyora de la Soledat és evident, i amb aquest conveni s’ha volgut contribuir a l’enfortiment i enriquiment de l’atenció als més majors, proporcionant un servei per a millorar la seua la qualitat de vida, encoratjant i estimulant la participació social».

Cal recordar que al novembre de 2017, el ple de l’Ajuntament va aprovar el dictamen sobre la propietat del solar i de l’edifici de la Residència Nostra Senyora de la Soledat d’Ondara. En el dictamen s’exposava que els terrenys en què es troba la Residència són propietat de l’Ajuntament d’Ondara, mentre que les obres de l’edifici de la Residència van ser finançades per l’Ajuntament i per la Fundació “Nostra Senyora de la Soledat”, a més de per les ajudes rebudes de Diputació i Generalitat Valenciana. Acordant que la propietat de l’edifici (valorat en 1.150.599 euros) fora al 50% per a la Fundació i al 50% per a l’Ajuntament, i que consistori cediria a la Residència el seu percentatge mentre dure la seua explotació.

Ara, en el ple d’aquest dijous 27 de gener 2022, l’Equip de Govern porta a debat i aprovació el Conveni regulador entre l’Ajuntament d’Ondara i la Fundació Nostra Senyora de la Soledat per a aquesta cessió de l’ús de l’espai municipal situat a la Plaça de les Escoles. L’Alcalde, José Ramiro, matisa que aquest conveni “suposa un gran pas per a les dues entitats, ja que després de diversos anys, es regularitzarà oficialment la cessió de l’espai municipal i l’ús del mateix”. Indicant que “l’Ajuntament d’Ondara té entre els seus principals objectius l’exercici d’activitats dirigides a millorar el benestar social de tots els veïns i veïnes amb especial atenció a la gent gran, raó per la qual, una de les seues prioritats era la regularització d’aquest conveni, que comportarà una millor col·laboració amb la Residència”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.