L’AJUNTAMENT D’ONDARA ELEVA AQUESTA SETMANA A PLE LA CESSIÓ A CREU ROJA D’UN LOCAL MUNICIPAL PER A DUR A TERME LA SEUA LABOR ASSISTENCIAL

*Foto arxiu visita al local*

Les instal·lacions de “l’antiga sombrereria” han sigut reformades per l’Ajuntament per a acollir la seu de Creu Roja a Ondara

Ondara, 25.01.22. L’Ajuntament d’Ondara eleva aquesta setmana a aprovació en el ple ordinari de gener el conveni de col·laboració que manté en els últims anys amb la Creu Roja per al desenvolupament de diferents projectes i programes assistencials per part del Comitè Local de Creu Roja Espanyola al municipi d’Ondara. La principal novetat del conveni que es renova aquest 2022 és que l’Ajuntament d’Ondara ha cedit un local municipal a aquesta ONG perquè puga desenvolupar les seues activitats en la seua nova seu local a Ondara, per a accions com a sensibilització, gestió i captació de voluntariat; formació del voluntariat i laboral; atenció a persones en extrema vulnerabilitat; i activació i seguiment cap a l’ocupació “el meu GPS laboral”. Es tracta de la primera vegada que Creu Roja disposa d’una seu pròpia en el municipi d’Ondara, atès que fins ara realitzava els seus projectes assistencials a la Casa de Cultura o al Centre Social.

El conveni amb Creu Roja es porta aplicant a Ondara des de 2018. La signatura del conveni, que suposa la continuïtat del mateix durant 2022, serà subscrit per Alcalde d’Ondara, José Ramiro i la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, per part de l’Ajuntament; i per part de Creu Roja, Eduardo de la Morena (President Creu Roja Dénia); i Belén González Molina (Directora Tècnic Local – Creu Roja Espanyola, Assemblea Local Dénia).

Les instal·lacions que ha cedit l’Ajuntament a Creu Roja perquè desenvolupe la seua labor assistencial és un local municipal conegut com “l’antiga sombrereria”, ubicat a una planta baixa de 45 m² en Avinguda Alacant núm. 8 (actualment amb entrada per C/ Verge dels Dolors núm. 2). L’Ajuntament d’Ondara ja ha realitzat obres d’adequació del local als fins prevists al conveni; i les obres estan acabades, a falta que Creu Roig dote d’equipament al local.

Tal com han recalcat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, “la cessió d’aquest local permetrà continuar prestant serveis i també iniciar nous programes assistencials a Ondara, al mateix temps que començar a posar en marxa nous programes dirigits a persones en situació de vulnerabilitat”. Per a això, des de l’Ajuntament d’Ondara, tant l’Alcalde com la Regidora de Serveis Socials han animat a la ciutadania a formar part del voluntariat de Creu Roja Espanyola.

Segons s’indica en el conveni, Creu Roja, dotarà del mobiliari i equipament necessari per al desenvolupament d’activitat el local, i podrà utilitzar l’espai de dilluns a diumenge i les vesprades que es precisen per a dur a terme l’activitat proposada. A més, Creu Roja disposa permetre el seu ús amb caràcter puntual a aquelles institucions que ho sol·liciten mitjançant sol·licitud a l’Ajuntament, en l’àrea destinada per a formació, i sempre en relació amb activitats sociosanitàries organitzades en benefici del municipi. Aquesta ocupació es realitzarà fora de l’horari d’activitat de Creu Roja.

Com a objectiu prioritari del conveni, Creu Roja es compromet a dinamitzar el voluntariat, per a poder desenvolupar el Pla d’Acció Local i garantir l’adequació dels objectius de la Institució a la realitat local. Un altre dels objectius prioritaris de Creu Roja és l’eradicació de la pobresa, estant condicionada la seua realització a la disponibilitat de recursos materials i humans. A Ondara es desenvoluparan, entre altres programes, el de servei d’ocupació. També es prestarà el servei per a millorar les funcions cognitives de les persones majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat. D’altra banda, el programa dirigit a persones majors engloba l’ajuda a domicili complementària; i l’atenció a persones amb condicions cognitives deteriorades. El programa dirigit a persones amb diversitat funcional impulsa el projecte d’entrega de productes de suport; i el de transport adaptat, per a potenciar les activitats de temps lliure. I el programa dirigit a persones en situació de vulnerabilitat estudia les necessitats de les persones i, a més de realitzar entregues de béns i econòmiques, permet millorar el seu benestar personal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.