L’ESPAI JOVE D’ONDARA OBRI LES SEUES PORTES A LA JOVENTUT AMB UNES JORNADES DE PRESENTACIÓ A L’ALUMNAT DE l’IES XEBIC

En un parell de setmanes es realitzaran jornades de portes obertes perquè tota la joventut puga conèixer l’ampli ventall d’oportunitats i propostes que ofereix l’Espai Jove

Ondara, 20.01.22. Ara sí. Comença ja a funcionar el flamant Espai Jove d’Ondara, una vegada està completament acabat, homologat i amb totes les dotacions instal·lades, tant mobiliari com ordinadors, consoles, elements per a l’oci i la formació, etc. Ha estat un treball intens durant el mes de desembre i gener per poder enllestir l’Espai Jove, en què diversos joves del poble han col·laborat en el muntatge de mobles i jocs per tal de poder accelerar el procés d’obertura.

L’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Joventut, José Ramiro, acompanyat pels tècnics de Joventut (que ja estan instal·lats en l’espai), ha anunciat hui que l’Espai Jove obrirà les seues portes amb unes jornades de presentació als i les joves de l’IES Xebic d’Ondara. Segons han donat a conèixer, durant les properes setmanes els tècnics de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara recorreran les aules de l’IES Xebic per tal de presentar i convidar a la joventut d’Ondara al seu nou espai, ja que l’obertura serà gradual, segons trams d’edat, per a poder presentar l’Espai Jove als seus usuaris (joves d’entre 12 i 30 anys) i poder recollir així les seues propostes.

Per als joves que no van a l’IES Xebic, es preveu una campanya informativa per xarxes socials tant per Instagram (espaijoveondara) com per Facebook (Espai Jove Ajuntament Ondara). La campanya de l’IES es basarà fonamentalment en explicar els serveis de l’Espai Jove, així com el repartiment d’autoritzacions, perquè els menors de 16 anys necessitaran una autorització dels seus progenitors/es per poder accedir (aquesta s’omplirà una única vegada).

L’Espai Jove es distribueix de la següent manera i ofereix els següents recursos, sempre oberts a la participació i possibilitats que proposen els i les joves i oferisca l’Espai:

  1. La planta baixa es configura amb un Espai Living amb maquines expenedores, taules i cadires per buscar una estona de desconnexió i socialització amb altres joves i el Centre d’Informació Juvenil per tal d’oferir i assessorar als joves en tots els temes que siguen del seu interès, expedició del Carnet Jove, etc.
  2. La primera planta es configura en 4 zones, amb un espai amb taules i cadires per a treballs en grup o jugar a jocs de taula; un racó musical perquè els i les joves puguen tenir el seu primer contacte amb alguns instruments musicals; una zona de joc amb un futbolí, un pin pon, una taula d’air hockey i un bitllar; i una zona de televisió i consola per poder jugar a jocs col·laboratius i conjunts.
  3. Finalment, la segona planta es configura en dos espais diferenciats: una sala d’estudi i treball, i una sala diàfana lliure, oberta a propostes dels tècnics de joventut i a les propostes de la joventut local. A més, l’Espai Jove presta servei de préstec dins l’edifici de tauletes i ordinadors per a consulta i treball.

Per tal de donar el millor servei, l’Espai Jove obrirà de 10 a 20 hores de dilluns a divendres, i els dissabtes de 17 a 20 hores. S’anima a la gent a seguir les xarxes socials de l’Espai Jove per mantenir-se informats i informades en tot moment, així com per assabentar-se de les Jornades de Portes Obertes que es faran una vegada s’haja presentat l’Espai Jove als i les joves d’Ondara, ja que aquests son els principals protagonistes del seu espai.

REGIDORIA DE JOVENTUT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.