CULMINADES LES OBRES DEL CARRIL BICI AL CARRER REI JAUME I D’ONDARA

  • S’ha atorgat més seguretat al vial, al mateix temps que s’ha donat continuïtat al carril bici de l’avinguda d’Alacant per a enllaçar-ho amb l’entrada al poble des de Dénia
  • Gràcies a les obres, s’ha reduït el trànsit d’eixe carrer al 50%, millorant la qualitat de vida dels veïns

Ondara, 20.01.22. Ja està plenament operatiu el nou carril bici del carrer Rei Jaume I d’Ondara. L’Ajuntament d’Ondara va començar l’execució de les obres per a la creació d’aquest carril bici al novembre de 2021, i els treballs ja han culminat, segons ha confirmat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. Amb aquestes obres, explica, s’ha aconseguit incrementar la seguretat viària al carrer Rei Jaume I, que s’ha convertit en un vial de direcció única (direcció des d’Av. Alacant cap a Ramón y Cajal), amb un carril bici en el seu costat esquerre, dotat de separadors amb la calçada. El carril s’ha pintat de color roig en els trams d’eixida de vehicles per a més seguretat. Les obres eren necessàries per a dotar a l’àrea de les condicions de seguretat i funcionalitat en la zona per als usuaris de bicicletes, i no han suposat l’eliminació de places d’aparcament en aquest vial; ja que el que s’ha fet ha sigut substituir l’espai d’una de les dues direccions de circulació, per un carril-bici.

Les obres d’aquest nou carril bici han estat emmarcades en el Pla +CERCA 2020, de la Diputació Provincial d’Alacant. Un projecte que va començar a executar-se el passat mes d’octubre 2021. Amb un pressupost total de 41.174,61 euros, l’actuació ha permès unir el carril bici existent en l’avinguda d’Alacant amb el carril bici de l’eixida cap a Dénia. També s’ha millorat l’accés de vianants des de l’avinguda d’Alacant, en l’últim tram de l’Avinguda, mitjançant la renovació de la vorera i habilitació de passos de vianants accessibles, per a millorar la circulació de vianants, i que sorgeix en organitzar en la dita zona el nou carril-bici, les places d’aparcament i la parada de bus existent. En la primera part de l’Avinguda d’Alacant s’ha millorat la vorera, i s’han reordenat els parkings; a més, s’han creat aparcabicis i parkings per a motos, i s’ha dotat d’arbratge. Quant al carrer Ramón y Cajal s’han fet rebaixos en la vorera per a millorar la mobilitat. D’altra banda, la direcció d’entrada al carrer Jaume I ha suposat una millora en la seguretat de l’encreuament amb l’Avinguda Alacant, perquè era perillosa l’eixida (degut a totes les direccions que estaven). També s’ha produït una reducció del trànsit d’eixe carrer al 50%, millorant la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.