LA REGIDORIA D’ATENCIÓ SOCIAL D’ONDARA INFORMA DEL NOU SERVEI “PROGRAMA ALBA” DE L’INSTITUT VALENCIÀ DE LES DONES

La Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones informa que el PROGRAMA ALBA atén de manera itinerant des del mes d’octubre passat a víctimes d’explotació sexual en contextos de prostitució i/o tracta.

Amb la finalitat de posar avançar en mesures d’intervenció, acompanyament i recuperació davant els casos d’explotació sexual, s’ha posat en marxa a partir del 15 d’octubre un “PROGRAMA D’ATENCIÓ ITINERANT I DE RECURSOS PER A l’EIXIDA DE L’EXPLOTACIÓ SEXUAL PER A DONES EN CONTEXTOS DE PROSTITUCIÓ I TRÀFIC” amb el nom de PROGRAMA ALBA.

Aquest nou recurs ofereix itineraris de promoció i acompanyament per a assessorar i promoure l’accés a drets de les dones en situació d’explotació sexual en contextos de prostitució i/o tracta. Ofereix allotjament d’emergència en la Xarxa residencial en el moment en què una dona soles o amb els seus fills i filles decideix abandonar la situació d’explotació.

Compta amb un equip multidisciplinar en cada província, format per 9 professionals en cadascuna: dues treballadores socials, dues educadores socials, una psicòloga, una advocada, una integradora social, una administrativa i una dona supervivent amb formació en mediació que assessora i acompanya a l’equip. Treballa tant en la seu del programa com de manera itinerant amb unitat mòbil, tant per a la prospecció i contacte amb les usuàries com en el seu acompanyament durant la intervenció.

Els seus locals es troben oberts de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores, i fora d’aqueix horari es pot activar l’atenció urgent dels equips en cas necessari, a través del telèfon d’atenció contínua dels Centres Dona: 900.580.888.

SERVEIS QUE OFEREIX:

– ATENCIÓ SOCIAL

– INTERVENCIÓ PSICOLÒGICA

– ASSESSORAMENT JURÍDIC

– ACTIVITATS DE FORMACIÓ I PROMOCIÓ

– ALLOTJAMENT TEMPORAL D’EMERGÈNCIA

– DETECCIÓ DE VÍCTIMES DE TRÀFIC

– ITINERARIS INDIVIDUALITZATS D’INSERCIÓ LABORAL

– UNITAT MÒBIL

– ACCIONS DE SENSIBILITZACIÓ I PREVENCIÓ

Esperem que aquest nou programa específic i especialitzat que complementa a les intervencions de la Xarxa de Centres Dona possibilite l’eixida de situacions d’explotació sexual a moltes dones i menors que la pateixen. En la pàgina web de l’Institut Valencià de les Dones, (https://sinmaltrato.gva.es/es/explotacio-sexual ) podran descarregar el fullet del programa per a la seua màxima difusió.

FORMA DE CONTACTE

CASTELLÓ DE LA PLANA C/ La LLuna, 5 C.P. 12005 Telèfon: 964957818 alba_castello@gva.es

VALÈNCIA C/ Roger de Flor, 13 C.P. 46001 Telèfon: 960252857 alba_valencia@gva.es

ALACANT C/ Fco. Carratalà Cernuda, 15 C.P. 03010 Telèfon:: 966835414 alba_alacant@gva.es

DILLUNS A DISSABTE DE 9 A 21 HORES

URGÈNCIES FORA D´HORARI: 900.58.08.88

Publicado en Ajuntament.