L’IES XEBIC D’ONDARA SE SUMA A LA CAMPANYA “MANS AL RIU” I REALITZARÀ LA NETEJA DEL TRAM URBÀ DEL RIU L’ALBERCA EL 16 DE DESEMBRE

Ondara, 09.12.21. L’alumnat de l’IES Xèbic d’Ondara participarà el proper dijous 16 de desembre en «Mans al Riu», la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana, segons ha donat a conèixer la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Pere Picornell. L’activitat es realitzara en el tram urbà del riu l’Alberca, al seu pas per Ondara. Aquesta campanya, que se celebra anualment des de fa dotze anys, busca crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre a l’estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden.

La campanya, que compta amb el patrocini de Global Omnium, arriba enguany a 36 municipis, organitzant-se en dos línies d’acció diferenciades: el voluntariat enfocat a la participació de particulars i famílies i, com a novetat de l’edició 2021, una campanya especial pel públic escolar, on s’ha sumat l’IES Xebic d’Ondara, per a que les noves generacions coneguen, des d’una proposta lúdica i didàctica, els problemes a què s’enfronten els ecosistemes naturals. D’aquesta forma, enguany, a Ondara, la campanya va dirigida específicament a l’alumnat de l’institut i es durà a terme entre setmana dins de l’horari lectiu del centre, a diferència d’altres edicions (en què es buscaven voluntaris entre la ciutadania per a realitzar la neteja de Mans al riu un matí de diumenge). En la jornada que se celebrarà a Ondara el 16 de desembre amb la participació de l’IES Xebic, col·laboren els Ajuntaments d’Ondara i del Verger.

«Mans al Riu» és una jornada de neteja de rius que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Des de Limne assenyalen que «cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura». Per això i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.