EL 20 I 21 DE NOVEMBRE ARRIBA EL CAP DE SETMANA FORT DE LA FIRA DE FIRES D’ONDARA 2021: FIRA DE COMERÇ LOCAL, FIRA D’ANIMALS, RUTA TEATRALITZADA I ART AMB ADAMA

Continua durant aquest cap de setmana el II Concurs de Tapes, la fira d’atraccions i les actuacions culturals; a més, hi haurà un circuit d’educació viària per a xiquets/tes

Ondara, 18.11.21. El plat fort de la Fira d’Ondara 2021 es concentra aquest cap de setmana del 20 i 21 de novembre, amb la Fira de Comerç Local al Prado; la Fira d’Animals a la Plaça Bous; la Ruta teatralitzada pel casc històric d’Ondara a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre, i mostres d’art al Prado, a càrrec d’ADAMA (Associació d’Artistes de la Marina Alta). El programa de la Fira de Fires Ondara 2021 s’està celebrant del 13 al 28 de novembre, organitzat per l’Ajuntament d’Ondara, i compta durant tres caps de setmana amb Fira d’Atraccions (carrer Nacions Sense Estat); II Concurs de Tapes Fira d’Ondara en els propis establiments locals, concerts i actuacions emmarcats en la programació cultural d’Ondara, La joia de la Cultura.

La tradicional Fira de Comerç Local tindrà lloc l’est cap de setmana del dissabte 20 i diumenge 21 de novembre en el Prado, amb control d’aforament, reducció d’expositors i la delimitació d’una ruta circular per a evitar aglomeracions. Compta amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, ACO. Una vintena de negocis locals participaran en aquesta edició: Màxima Bikes, Fornés Assesors, Centre Estètica Sultana, Autoescola Ondara, Motos Mahiques, Passicos, Gala Mobles, Calçats Dora, Víctor Salort, Carnisseria Alberto Picó, Mobles Ortolá, Piensos Félix, Somriures, Staner Events, Mobles Escrivá, Dilatando mentes, Ca Paquitina, Luansa, Soler Herramientas, Maika Regals i Opensat. Coincidint amb la Fira de Comerç en el Prado, aquest mateix cap de setmana, dissabte 20 i diumenge 21 de novembre, hi haurà mostres d’art a càrrec d’ADAMA, l’associació d’artistes de la Marina Alta, les obres de la qual s’exposaran al centre del Prado. El programa d’aquest cap de setmana es completarà amb la tradicional Fira d’Animals en la Plaça de Bous, organitzada amb la col·laboració de l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara. Hi haurà 12 corrals instal·lats dins de la plaça de bous per a poder visitar la fira.

També es realitzarà una ruta teatralitzada al patrimoni local a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara el diumenge 21 de novembre, titulada «Vides i temps del nostre poble». L’eixida serà a les 11 hores des de la taquilla de la Plaça de Bous, i l’aforament, limitat a 35 persones, ja està complet. A més, aprofitant la celebració, aquest cap de setmana, de la Fira de Comerç Local i de la Fira d’Animals, des de la Policia Local d’Ondara, a través de la unitat de Grup Educació Viària Agent Tutor (GEVAT), instal·larà un circuit d’educació viària per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys. El circuit constarà de carrils, senyals de circulació, semàfors, passos de vianants, etc., i s’habilitarà en la part posterior del Prado, al carrer Vicent Andrés Estellés, el dissabte 20 i diumenge 21 de novembre, en horari de matí i vesprada. Per a participar, els xiquets i xiquetes podran portar la seua pròpia bicicleta o patinet, i també hi haurà tricicles a disposició dels més xicotets.

D’altra banda, cal recordar que el II Concurs de Tapes 2021 es realitza als propis bars i restaurants locals (del 13 al 28 de novembre, durant els caps de setmana). En el II Concurs de Tapes de la Fira d’Ondara 2021 participen 9 bars i restaurants locals: Centro Social, La Xata de Sole, La Parada, Tasta’m, Gallego, Café Sendra, El Bosc, Bar Prado, i Bar Tia Maria. Cada establiment participant ha elaborat una tapa per a participar en el concurs, on el seu preu de venda serà de tapa més una canya de cervesa o una copa de vi, per un preu tancat de 3 euros. S’ha establit per a enguany un horari mínim en què s’hauran de servir les tapes de concurs: d’11 a 13 hores i de 19 a 21 hores.

Respecte a la fira d’atraccions, s’ha tornat a instal·lar durant tres caps de setmana de novembre (13, 14, 20, 21, 27 i 28 de novembre) en l’aparcament situat al carrer Nacions Sense Estat, al costat del MasyMas. Enguany, el dia del xiquet/a són els dimecres 17 i 24 de novembre, i el preu de les atraccions és d’1 euro.

Des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’ha elaborat també una potent programació cultural per a la Fira de Novembre 2021. Per als pròxims caps de setmana destaquen els concerts de Santa Cecília de la UMO (aquest dissabte 20 de novembre Banda Juvenil i Infantil d’Ondara, i diumenge que ve 28 de novembre la Unió Musical d’Ondara); així com l’obra teatral de “Cactus Teatre” el 27 de novembre.

https://www.facebook.com/195573467129436/videos/461291222081961

Publicado en Actualitat, Ajuntament.