ONDARA IMPULSA L’EDICIÓ D’UN LLIBRE PER A COMMEMORAR EL 150è ANIVERSARI DEL TRINQUET MUNICIPAL

150 anys de pilota a Ondara”, publicació editada per l’Ajuntament d’Ondara, està en fase d’elaboració, i se sol·licita la col·laboració ciutadana d’aquelles persones que puguen aportar tot el que tinga a veure amb el trinquet i amb la pilota a Ondara

Ondara, 17.11.21. L’Ajuntament d’Ondara, a través de les Regidories de Patrimoni, Cultura i Esport, està preparant l’edició del llibre titulat “150 anys de pilota a Ondara”, a fi de commemorar el 150 aniversari del Trinquet Municipal d’Ondara en 2022. Aquesta efemèride i les iniciatives que es van a realitzar al llarg de l’any que ve 2022 per a commemorar-la, han sigut donades a conèixer al propi Trinquet Municipal d’Ondara per part de l’Alcalde, José Ramiro; la Regidora de Patrimoni, Raquel López; la Regidora d’Esports, Mar Chesa, i l’exjugador professional de pilota valenciana, Toni Albert, que serà el coordinador de la publicació.

La commemoració del 150 aniversari del trinquet d’Ondara en 2022, comptarà amb la celebració d’una setmana festiva, formativa, esportiva i cultural, amb diversos actes relacionats amb el trinquet d’Ondara i, en general, amb la pilota al poble d’Ondara, que s’està projectant per a després del 9 d’octubre de 2022, i que comptarà amb activitats tant a l’escola, com al propi trinquet i altres instal·lacions municipals, incloent-hi una exposició temàtica, a banda de la publicació del llibre “150 anys de pilota a Ondara”.

El llibre “150 anys de pilota a Ondara”, impulsat i editat per l’Ajuntament d’Ondara, està en fase d’elaboració, i per a això, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha sol·licitat la col·laboració ciutadana, a fi que aquelles persones que puguen realitzar aportacions (fotos, històries sobre el trinquet, anècdotes, detalls que coneixen, etc.), puguen participar activament en la publicació. Per això, s’ha posat a disposició de la ciutadania el correu aniversaritrinquet@ondara.org i el telèfon 627920713. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha animat a participar en aquest llibre a totes les persones que vullguen col·laborar, aportant tot el que tinga a veure amb el trinquet i amb la pilota a Ondara.

El Trinquet Municipal d’Ondara data de 1872, fet que comporta que siga considerat com un dels tres més antics del país. Passà a ser propietat municipal en 2007, fou rehabilitat completament en 2015, i en 2018 es va reformar de forma integral el Trinquet de Pilota Grossa. Amb la commemoració de l’aniversari del trinquet en 2022, es vol retre homenatge a un dels esports més tradicionals del nostre poble; i és que Ondara sempre ha estat lligada al món de la pilota, segons ha recalcat l’Alcalde, José Ramiro.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Esports.