DES D’AQUESTA SETMANA, EL CARRER REI JAUME I TINDRÀ UNA ÚNICA DIRECCIÓ PER A POSAR EN MARXA EL CARRIL BICI

Es va a donar continuïtat al carril bici existent en l’avinguda d’Alacant per a enllaçar-ho amb altres entrades del poble

Ondara, 09.11.21. L’Ajuntament d’Ondara ha informat que des de finals d’aquesta setmana, el carrer Rei Jaume I passarà a ser d’una única direcció (direcció des d’Av. Alacant cap a Ramón i Cajal). El motiu és el començament de les obres per a la posada en marxa del carril bici que es va a crear en el lateral esquerre d’aquest vial, amb la consegüent eliminació d’una de les dues direccions del carrer Rei Jaume I. A causa d’aquest canvi en la circulació, es prega als conductors que estiguen atents a la nova senyalística d’única direcció de Rei Jaume I, que afecta també la circulació dels carrers adjacents (Botànic Cavanilles i Poeta Miguel Hernández). La implantació de la direcció única i de les obres per a l’obertura del carril bici es produirà aquesta mateixa setmana, a partir d’aquest divendres 12 de novembre.

Cal destacar que les obres d’aquest nou carril bici estan emmarcades en el Pla +CERCA 2020, de la Diputació Provincial d’Alacant. Un projecte que va començar a executar-se el passat mes d’octubre, i que engloba les obres de millora en la circulació viària mitjançant l’habilitació de carril-bici en diversos carrers del nucli urbà d’Ondara. Amb un pressupost total de 41.174,61 euros, l’actuació serveix per a unir el carril bici existent en l’avinguda d’Alacant amb el carril bici existent en l’eixida est del terme (que enllaça amb el municipi de Dénia). En les obres realitzades, també s’està millorant l’accés de vianants des de l’avinguda d’Alacant, en l’últim tram de l’Avinguda, mitjançant la renovació de la vorera i habilitació de passos de vianants accessibles, per a millorar la circulació de vianants, i que sorgeix en organitzar en la dita zona el nou carril-bici, les places d’aparcament i la parada de bus existent.

L’actuació redirigirà el trànsit en convertir el carrer Rei Jaume I en carril d’única direcció per a poder instaurar el carril bici. Aquestes obres han modificat l’illa on es troba la parada de bus en l’Avinguda d’Alacant (entre Rei Jaume I i Pintor Murillo), per a realitzar la continuació del carril bici existent en aquesta avinguda, a més d’executar-se un carril bici independent de dos sentits mitjançant separadors de carril, que discorre per Rei Jaume I i després gira per Ramon i Cajal fins a poc abans de l’Av. Marina Alta. Les obres són necessàries per a dotar a l’àrea de les condicions de seguretat i funcionalitat en la zona per als usuaris de bicicletes.
Publicado en Actualitat, Ajuntament.