L’AJUNTAMENT D’ONDARA PRESENTA AL DIRECTOR GENERAL D’INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES EL PROJECTE PER A CREAR UNA ZONA ESCOLAR UNIFICADA

  • El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia i Tomàs, va visitar ahir el CEIP Sanchis Guarner per a conèixer les millores realitzades emmarcades en el Pla Edificant I i les propostes per al Pla Edificant II
  • El canvi del sostre de fibrociment del gimnàs s’executarà en l’estiu de 2022

Ondara, 15.10.21. Ahir, el director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria’ d’Educació, Cultura i Esport, Víctor Garcia i Tomàs, va visitar el CEIP Sanchis Guarner d’Ondara. El motiu de la visita era conèixer de primera mà les millores realitzades en 2019 en aquest centre educatiu, emmarcades en la primera fase del Pla Edificant amb càrrec al programa pressupostari de la Conselleria d’Educació. En la visita al col·legi de primària, va estar acompanyat per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora d’Educació, Mar Chesa; i el Regidor d’Urbanisme; Francesc Giner; així com pels portaveus dels grups municipals del PP, Àlex Hernández, i de Ciutadans, Joan Costa. En la visita també han participat tècnics municipals i de l’àrea de l’Educació de GVA; així com el director del CEIP, Raül Lara.

En la visita, des de l’Equip de Govern d’Ondara s’ha aprofitat per a exposar al director general d’Infraestructures Educatives el seu projecte de crear una gran zona escolar unificada al costat del Sanchis Guarner. En aquest sentit, l’Alcalde, José Ramiro, i la Regidora d’Educació, Mar Chesa, li han mostrat al Director Territorial els plànols i projectes per a explicar-li que la intenció municipal és obtindre en un futur els terrenys annexos al col·legi de primària (objecte de la visita), amb l’objectiu final de construir allí el col·legi d’infantil, i tindre així escoleta, infantil i primària en una mateixa gran àrea escolar; atès que un de principals projectes del govern local d’Ondara per a l’actual legislatura és la unificació dels centres d’educació infantil i primària. Es considera que la zona adequada per a concentrar aquestes dotacions és la zona d’Alfatares, on ja es troben l’escoleta d’infantil i l’edifici del CEIP Sanchis Guarner (primària). Això suposaria que l’actual edifici de Marjals s’unificara al costat del Sanchis Guarner i evitar així que continue dividit com fins ara. L’Ajuntament d’Ondara ha donat diversos passos enguany per procedir a modificar el PGOU de 1989 per a fer viable aquesta unificació o concentració de sòl dotacional amb finalitat docent o educativa.

Respecte d’això, el director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria’ d’Educació, Cultura i Esport, Víctor Garcia, ha manifestat que ha pogut comprovar com s’ha realitzat una execució “amb èxit, amb una inversió de la Conselleria d’Educació, que s’ha plasmat en una sèrie de millores que redunden en benefici de la qualitat educativa” i ha pogut veure també “com des de l’Ajuntament i des de la Comunitat Educativa ens plantegen noves actuacions per a millorar la situació dins del municipi”; en referència a la proposta de l’àrea educativa unificada ha destacat que “seria molt convenient poder unificar-ho tot en un mateix lloc, i nosaltres posem a disposició per a això la ferramenta del Pla Edificant”.

A més, el director general d’Infraestructures Educatives ha recorregut tot el col·legi per a conèixer i comprovar l’estat de les obres i millores que es van executar amb càrrec al Pla Edificant I en aquest centre, i que consistia en l’execució d’una actuació denominada “Reforma i millora integral de tot l’edifici (que data dels anys 70) del Centre CEIP Sanchis Guarner”, amb un import de finançament de 1.409.514,8 euros. En el cas del CEIP Sanchis Guarner, entre altres actuacions, es va realitzar la impermeabilització de les cobertes, l’adaptació de la instal·lació elèctrica, la pavimentació del pati, el condicionament d’una segona eixida d’emergència, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la col·locació d’un ascensor, la pintura exterior de tot el centre, o culminar la substitució de les finestres d’alumini més velles, entre altres mesures i millores executades dins del projecte de reforma integral del centre amb càrrec al Pla Edificant de la Conselleria.

D’altra banda, una de les principals actuacions que es va a executar pròximament en aquest centre és la substitució del sostre de fibrociment del gimnàs, que, segons s’ha confirmat en la visita, s’executarà en l’estiu de 2022, per part de la Direcció Territorial d’Educació.

A més, en la visita a les instal·lacions del Sanchis Guarner, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha avançat al director general d’Infraestructures Educatives la proposta que està previst presentar perquè s’execute emmarcada en la segona fase del Pla Edificant de Conselleria, i que preveu desenvolupar actuacions de millora energètica, obres d’adequació dels centres i creació de pistes de galotxa en el pati del Sanchis, entre les múltiples actuacions emmarcades en el projecte.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.